Trucul rapid prin care poți să scoți sâmburii de la cireșe. Metoda pe care o vei folosi mereu

Metode inedite și eficiente de a curăța sâmburii din cireșe
Trucul rapid prin care poți să scoți sâmburii de la cireșe. Metoda pe care o vei folosi mereu

Ne aflăm în plin sezon al cireșelor și vișinelor, două fructe extrem de gustoase și cu multe beneficii pentru sănătate. Ele pot fi consumate proaspete sau pot fi folosite de gospodine în prepararea delicioaselor tarte. În fiecare dintre cazuri, pentru a putea consuma fructele, este necesar să îndepărtăm sâburii acestora. Însă acest proces este unul care necesită multă răbdare, mai ales dacă folosim o cantitate mare de fructe. Pentru a scăpa de grija sâmburilor din cireșe, avem la îndemână două trucuri care cu siguranță te vor ajuta.

Trucul rapid prin care poți să scoți sâmburii de la cireșe

Înainte de toate, este necesar să alegi fructe proaspete și coapte pe care să le speli cu apă rece. Lasă-le la uscat și scoate-le codițele. Dacă ai o cantitate mare de cireșe, ar fi bine să ceri ajutorul cuiva drag. Munca în doi va fi mai distractivă.

Trucul rapid prin care poti sa scoti samburii de la cirese
Cum poți să scoți sâmburii de la cireșe

Ulterior poți trece la îndepărtarea sâmburilor folosind una din următoarele metode:

Folosește o scobitoare, o agrafă de păr, un băț pentru frigărui sau chiar pentru manichiură

Introdu unul dintre obiectele enumerate mai sus în cireașă și mișcă-l în jurul sâmburelui. Cât ai clipi, sâmburele este scos, iar ciresele vor ramane suculente si gustoase. Probabil că vei întâmpina ceva dificultăți la început, dar nu este cazul să te demoralizezi. Cu puțină practică vei căpăta dexteritate, iar pe parcurs îți va fi mult mai ușor. Trebuie însă să ții cont de un aspect important în tot acest proces: sucul de cireșe este destul de greu de curățat, așa că nu uita să porți de bucătărie și să acoperi masa de lucru cu hârtie prgament.

Folosește un sprit pentru decorat tortul

Cine ar fi crezut că acest instrument folosit de gospodine pentru decorarea torturilor sau prăjiturilor ne poate ajuta și la îndepărtarea sâmburilor din cireșe. Ei bine, spritul poate fi folosit fără probleme pentru așa ceva. Este extrem de simpul. Pune instrumentul pe masa de lucru cu vârful în sus și împinge ușor cireașa astfel încât sâmburele să iasă pe cealaltă parte.

De acum nu va mai fi cazul să te lipsești de mica ta plăcere de a mânca cireșe pe săturate. Ai la îndemână două metode simple prin care poți scoate sâburii de îndată și te vei putea bucura în continuare de gustul parfumat al cireșelor de iunie.

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.