Trucuri pentru un machiaj de seară rezistent. Claudia Preduca, make-up artist: „Rutina de îngrijire este cel mai important pas” EXCLUSIV

Claudia Preduca, make-up artist: „Rujul mat este cel mai rezistent”

A început sezonul evenimentelor, astfel că toată lumea abia așteaptă să socializeze, să se întâlnească cu oamenii dragi și să îmbrace o ținută uluitoare. Totuși, machiajul joacă un rol esențial. Claudia Preduca, make-up artist, ne-a oferit detalii, în exclusivitate pentru Ego.ro, despre acest subiect.

Cum să obții un machiaj cât mai rezistent

Claudia Preduca ne-a vorbit despre tendințele din acest an, oferindu-ne, în același timp, și câteva secrete pentru un machiaj cât mai rezistent. Mai mult, make-up artistul a punctat că rutina de îngrijire este extrem de importantă pentru a arăta cât mai bine.

Ego.ro: Bună, Claudia! Povestește-mi puțin despre tendințele din acest an atunci când vine vorba de machiajul de seară. 

Claudia Preduca: Când vine vorba de machiajul de seară pentru anul acesta, tendințele au rămas asemănatoare cu ce știam. Soft glam-ul rămâne pe primul loc în preferințele tuturor, însă serialul Euphoria cu siguranță a avut un impact destul de mare în lumea machiajului. Când spunem “Euphoria” ne gândim la glitter, gloss, blush proeminent, buze strălucitoare, farduri neon.

Ce recomandări ai pentru un machiaj de eveniment?

Claudia Preduca: Pentru a avea un machiaj de eveniment reușit, primul lucru care trebuie luat în vedere este rezistența. Cu toții iubim look-urile glowy, însă cele mate au o rezistență considerabilă. Orice produse ai folosi, fie ele high-end, fie drugstore, acestea nu îți pot garanta un look “flawless” și rezistent dacă rutina de îngrijire a tenului lipsește. Deci, cu siguranță, rutina de îngrijire este cel mai important pas.

Ce trebuie să facem înainte de a ne machia pentru un eveniment? Fața noastră trebuie să fie hidratată sau trebuie să mergem la un specialist pentru un tratament?

Claudia Preduca: Poate nu reușim mereu să ajungem la un specialist pentru un tratament, dar sunt câțiva pași pe care îi putem face și singure pentru ca tenul nostru să arate bine: curățare, exfoliere și hidratare

Machiaj
Machiaj

„Când vine vorba de machiaj, faceți ce simțiți”

Combinația dintre un ruj puternic și un machiaj al ochilor colorat ar trebui evitată sau acesta este doar un mit?

Claudia Preduca: Este discutabil atunci când vine vorba despre evitarea unui machiaj colorat al ochilor și un ruj puternic, dacă ești o persoană creativă nu consider că ar trebui să ții cont de acest “mit” pentru că, pe lângă toate avantajele machiajului, cel mai important din punctul meu de vedere este că îți dă libertatea să te exprimi. Așadar, când vine vorba de machiaj, faceți ce simțiți.

La ce trebuie să fim atente atunci când ne dorim un machiaj de eveniment?

Claudia Preduca: Când ne gândim la un machiaj de eveniment, cum am spus, primul lucru care îți vine în minte este rezistența acestuia. Dar, de asemenea trebuie să știm cum alegem machiajul în așa fel încât să ne pună în evidență trăsăturile. De aceea, eu la evenimente aleg mereu varianta clasică, un soft-glam, care știu că mă ajută mereu, iar în restul timpului putem experimenta cât dorim.

„Încurajez toți pasionații de machiaj să exerseze cât mai mult”

Trebuie neapărat să apelăm la ajutorul unui specialist sau ne putem machia și acasă?

Claudia Preduca: Dacă hobby-ul tău este machiajul, de ce să nu te machiezi singur? Și în același timp să îți dezvolți aptitudinile. Bineînțeles, specialiștii în machiaj au experiență, deci cu siguranță nu poți da greș dacă mergi la unul, iar dacă nici nu îți place să te machiezi singur, este cel mai indicat să apelezi la unul. Dar eu încurajez toți pasionații de machiaj să exerseze cât mai mult.

Rujul trebuie să fie unul mat, pentru a rezista toată noaptea?

Claudia Preduca: Sunt cea mai mare fană a buzelor lucioase, dar recunosc faptul că atunci când îmi doresc rezistența machiajului, apelez întotdeauna la rujul mat. Pentru că într-adevăr rujul mat este cel mai rezistent. Putem apela și la buze lucioase, dar trebuie să ținem cont că vom fi nevoite sa reaplicăm rujul/gloss-ul de fiecare dată când este nevoie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *