Unde e bine să așezi mașina de spălat în casă. Condiția esențială care trebuie îndeplinită dacă este pusă în baie

Ține cont de sfaturile specialiștilor, înainte de a decide unde să așezi mașina de spălat haine.
Unde e bine să așezi mașina de spălat în casă. Condiția esențială care trebuie îndeplinită dacă este pusă în baie

Atunci când vorbim de amenajarea sațiului interior, alegerea locului potrivit pentru mașina de spălat poate fi o decizie importantă. Cei mai mulți dintre noi preferă să așeze mașina de spălat fie în baie, fie în bucătărie. Opinii sunt și pro și contra în privința ambelor variante. Iată unde e bine să așezi mașina de spălat în casă, de fapt, și ce condiție esențială trebuie îndeplinită pentru a putea fi pusă în baie.

Unde e bine să așezi mașina de spălat în casă

În zilele noastre, mașina de spălat este un aparat electrocasnic esențial pentru majoritatea gospodăriilor. Însă cu toate acestea, amplasarea sa poate da mari bătăi de cap proprietarilor, care trebuie să îi asigure acesteia o funcționalitate optimă, astfel încât să nu ajungă la cheltuieli inutile pentru reparații sau chiar la înlocuirea cu una nouă.

Citește și: Unde se pune bicarbonat de sodiu în mașina de spălat. Ai procedat greșit toată viața, de asta nu ies curate hainele

Așa cum știm cu toții, înainte de a decide unde poziționăm mașina de spălat haine, trebuie să ne asigurăm că în apropierea sa există o sursă de apă, o priză electrică și o scurgere.

De regulă, mașina de spălat este amplasată fie în baie fie în bucătărie. În ceea ce privește poziționarea sa în baie, sunt multe voci care susțin că acesta nu ar fi un loc potrivit, întrucât din cauza umezelii ar putea rugini, iar afișjul electronic ar putea fi afectat.

Cu toate acestea, majoritatea producătorilor de mașini de spălat susțin că nu este greșit să o amplasăm în camera dedicată igienei, întrucât modelele de ultimă generație au primit îmbunătățiri în privința carcasei, protejând-o cu staturi speciale de vopsea.

Citește și: Unde și când se pune, de fapt, balsamul de rufe în mașina de spălat. Nu mai face greșeala asta

Reguli pe care trebuie să le respecți, atunci când pui mașina de spălat în baie

Însă chiar și în aceste condiții, există câteva reguli de care trebuie să ții cont dacă vrei totuși să ții mașina de spălat haine în baie. În primul rând, trebuie să asiguri o ventilație adecvată a încăperii, fie natural, deci să aibă fereastră, fie mecanic cu ajutorul unui ventilator electric încastrat.

De asemenea, mașina de spălat rufe nu ar trebui să fie amplasată în nico baie sau spațiu în care temperatura poate scădea sub pragul înghețului, întrucât poate fi dăunător aparatului prin faptul că în interiorul său mai poate rămâne apă (în conducte sau pompă). În acest caz, dacă apa din interior îngheață, se pot sparge elemente din interior, deci vorbim de o avarie serioasă.

Totodată, o regulă esențială pe care toți comercianții de mașini de spălat o recomandă este ca, indiferent locul de poziționare, aparatul să nu fie udat cu apă. Așadar, poziționarea mașinii de spălat e bine să fie făcută astfel încât apa să nu ajungă direct, constant și din abundență pe suprafața ei (cum ar fi din zona dușului sau a lavoarului).

Producătorii mașinilor de spălat spun că înainte de a decide unde să amplasăm aparatul, mai întâi ar trebui să citim cu atenție indicațiile din manualul de utilizare.

Amplasarea mașinii de spălat în bucătărie

Bucătăria, cea de-a doua opțiune pentru montarea mașinii de spălat, este indicată mai ales dacă nu ai la dispoziție suficient spațiu în baie sau dacă ai o nevoie specială.

Iată câteva idei pe care ni le oferă specialiștii în decorațiuni și amenajări:

  • Sub blatul de bucătărie. Poți amplasa mașina de spălat sub spațiul de lucru, dacă există loc, în special lângă chiuvetă sau mașina de spălat vase.
  • Într-un dulap. Amplasarea aparatului într-un dulat închis cu uși glisante sau cu balamale este o opțiune pentru a oferi spațiului un aspect mai ordonat și aerisit.
  • Într-un colț. Dacă nu există altă posibilitate, poți poziționa mașina de spăla într-un colț al bucătăriei, bineînțeles, dacă spațiul îți permite. Aparatul poate fi lăsat la vedere sau acoperit cu o perdea sau o ușă glisantă.
Urmăriți EGO.ro și pe
Elvira Deatcu dezvăluie secretul Andreei Esca
6.3 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *