Cum poți curăța mașina de spălat vase. Trucul care îți va fi de mare folos, aceste ingrediente ieftine te scapă de problemă

Află cum poți curăța mașina de spălat vase
Cum poți curăța mașina de spălat vase. Trucul care îți va fi de mare folos, aceste ingrediente ieftine te scapă de problemă

Mașina de spălat vase le ajută pe gospodine să economisească timp prețios. Cu ajutorul ei, farfuriile, paharele sau tacâmurile devin curate și pline de prospețime într-un timp scurt și fără efort. Însă, la rândul lui, acest aparat prețios are nevoie de o îngrijire atentă pentru a funcționa așa cum trebuie. Iată cum poți curăța mașina de spălat vase!

Trucul care te ajută să cureți eficient mașina de spălat vase

Mașina de spălat vase este extrem de utilă în orice gospodărie. Ea se ocupă de curățarea temeinică a ustensilelor de bucătărie, așa că nu ezita să o pui în funcțiune atunci când ești obosit după o zi grea.

Însă, dacă observi că vasele nu ies curate sau există un miros urât în ​​interiorul aparatului, mașina ta de spălat vase are nevoie urgentă de curățare.

Ingredientele care te ajută să îți cureți mașina de spălat vase

Pentru această sarcină, vei avea nevoie de bicarbonat de sodiu si de otet alb. Praful alb te va ajuta să elimini mirosurile neplăcute din aparat, în timp ce lichidul te va ajuta să scapi de petele de grăsime din interior.

Acum, tot ceea ce trebuie să faci este să umpli un bol cu oțet alb și să-l așezi cu grijă în interiorul mașinii de spălat vase. Ulterior, setează aparatul la cel mai lung program de spălare.

Totuși, recomandarea specialiștilor este să alegi o temperatură cât mai ridicată a apei pentru a avea parte de rezultate bune. Cu cât apa va fi mai caldă, cu atât petele de grăsime vor fi eliminate mai eficient.

Citește și Butonul secret de la mașina de spălat vase. Puțini știu de el, economisești mulți bani la sfârșitul lunii!

Cum procedezi mai departe?

După ce mașina de spălat vase și-a terminat ciclul de spălare, presară în interiorul aparatului aproximativ trei lingurițe de bicarbonat de sodiu, după care setează-l la un nou ciclu de spălare, tot cu apă caldă.

De data aceasta, însă, poți alege un ciclu de spălare mai scurt. La final, verifică dacă toată murdăria a dispărut, fiindcă în colțuri încă se pot ascunde pete. Pentru a le elimina și pe acestea, poți folosi o lavetă și o soluție obținută din oțet alb și bicarbonat de sodiu.

Citește și De ce să pui coji de portocală în mașina de spălat vase. Trucul uimitor de care nu ştie nimeni!

Urmăriți EGO.ro și pe
Radu Ștefan Bănică VREA la Eurovision?!
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *