Vacanța de Paște 2022. Unde se mai găsesc locuri și la ce prețuri. Cristina Pipias, manager agenție de turism: „Avem o destinație vedetă a sezonului de primăvară” EXCLUSIV

Delta Dunării, destinația preferată. Maramureșul, evitat din cauza războiului din Ucraina
Vacanța de Paște 2022. Unde se mai găsesc locuri și la ce prețuri. Cristina Pipias, manager agenție de turism: „Avem o destinație vedetă a sezonului de primăvară” EXCLUSIV

Vacanța de Paște ne insuflă dorința de a călători și de a ne bucura de un concediu cât mai plăcut. Cei care încă nu s-au hotărât cu privire la locația unde trebuie să meargă nu au de ce să își facă griji! Încă mai există pachete disponibile, la prețuri accesibile. Cristina Pipias, manager agenție de turism, ne-a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Ego.ro, în care ne-a vorbit despre ofertele disponibile.

Ce locații au preferat românii pentru vacanța de Paște

Mulți români au preferat să își petreacă vacanța în țară, însă există multe persoane care s-au orientat și către destinații apropiate, printre care Grecia și Bulgaria. Cu toate acestea, Egiptul i-a atras pe numeroși oameni, ținând cont de vremea frumoasă și de tarifele excepționale.

„Românii s-au orientat, ca în fiecare an, într-un număr foarte mare pentru destinațiile din țară, dar și pentru cele apropiate, printre care Bulgaria și Grecia, care au fost tot timpul în topul preferințelor. Însă, anul acesta, avem o destinație vedetă a sezonului de primăvară, Egiptul. Cererile au fost foarte mari, ținând cont de tarifele foarte bune. Românii preferă respectiva destinație pentru că în această perioadă pot să facă plajă, fiind o locație călduroasă, dar și pentru că se pot vizita obiectivele celebre, printre care piramidele, Valea Regilor și Luxorul. De asemenea, se pot face și excursii în deșert. Pe lângă acestea, românii s-au orientat în număr destul de mare și către destinații exotice. Am avut grupuri care au plecat în Thailanda, Republica Dominicană, Maldive și Zanzibar”, ne-a explicat Cristina Pipias.

Vacanțele în Maramureș, afectate de conflictul din Ucraina

Bineînțeles, românii vor să se bucure de tradiții și de mâncare tradițională atunci când vine vorba despre vacanța de Paște. Din păcate, numeroși oameni au fost reticenți cu privire la petrecerea concediului în Maramureș, ținând cont de conflictul din Ucraina.

„Cea mai mare cerere este întotdeauna pentru destinații din România pentru cei care vor să se bucure de tradiții. Anul acesta a existat, din păcate, o mică problemă cu zona de Maramureș, căci oamenii au fost un pic reticenți din cauza izbucnirii conflictului din Ucraina. Majoritatea au mers în zonele care țin de Transilvania și Bucovina, iar cei din sudul țării au preferat Valea Prahovei și Brașov”.

Delta Dunării, noutatea în materie de vacanțe pentru Paște

O altă zonă superbă a prins contur în imaginația românilor pentru sărbătorile din acest an. Delta Dunării a devenit foarte populară pentru vacanța de Paște. Din fericire, prețurile sunt pentru toate bugetele, așa că multe persoane se pot bucura de un concediu de vis în locul respectiv.

„Foarte mulți au ales anul acesta să petreacă Paștele în Delta Dunării. În ultimii an a prins contur vacanța în respectiva zonă, căci eram învățați ca românii să o aleagă mai mult vara. Totuși, cei care au investit masiv, printre care hotelierii și agenții de turism locali, au încercat să promoveze din ce în ce mai mult și Sărbătorile de Paște petrecute în zonă. Aici se poate beneficia de mâncăruri tradițional și hoteluri foarte bune, cazările fiind variate. Avem pensiuni tradiționale, care oferă mâncăruri lipovenești și hoteluri de 3, 4 sau chiar 5 stele, cu spa-uri, piscine interioare și condiții excelente de cazare, la standarde internaționale. Tarifele sunt pe toate bugetele, se găsesc și variante și de la 1.000 de lei, pensiune completă, dar și cu prețuri mai mari. Oamenii încearcă și altceva, noutatea atrage foarte mult pe partea de Delta Dunării”.

Ce pachete se mai găsesc în Maramureș

Cristina Pipias, manager agenție de turism, i-a sfătuit pe români să caute ultimele locuri disponibile în Maramureș. Prețurile sunt extrem de bune, astfel că mulți se pot bucura de tot ce oferă zona respectivă. Pe lângă pachetele care ne fac cu ochiul, nu putem să uităm de bucatele gustoase și de tradițiile care se respectă.

„Maramureș era lider în vânzări pe această perioadă, ținând cont de tradiții, mâncarea foarte bună și oamenii minunați. Multe persoane sunt reticente, deși cred că nu este chiar întemeiată această temere și i-aș îndemna pe români să vâneze ultimele locuri disponibile în această zonă. Până la urmă, România se află în afara conflictului, nu trebuie evitate respectivele locuri. De asemenea, ar putea să prindă tarife foarte bune. Putem să găsim pachete începând de la 800 de lei de persoană pentru Paște”.

Cererea este crescută pentru Valea Prahovei

Ca în fiecare an, numeroase persoane își doresc să petreacă un concediu rupt din basme în Valea Prahovei. Totuși, cererea este una crescută, așa că tarifele sunt mai piperate. Din fericire, există soluții și pentru cei care încă nu și-au rezervat locurile pentru Paște.

„Cine dorește să meargă mai aproape, pe zona de Valea Prahovei spre exemplu, se mai găsesc locuri în hoteluri de 4 stele, iar tarifele încep de la 1.500 de lei de persoană, cu mic dejun inclus și cu masa festivă de Paște. Ca de obicei, această zonă este mai scumpă. Cât timp există cerere, ofertele sunt pe măsură. Cu siguranță, putem profita de ofertele last minute și astfel o să ajungem în Maramureș, cu un preț mai mic și cu toate mesele incluse”.

Ce pot să facă persoanele care își doresc să meargă în Egipt

Cei care s-au hotărât în ultima clipă și își doresc să ajungă în Egipt pot să caute locurile disponibile pe chartere. În respectiva locație încă este cerut un test negativ Covid-19 la plecare, în cazul în care nu există vaccin.

„Mai sunt foarte puține locuri în afara României, dar se pot găsi pe charterele de Egipt. De asemenea, se mai pot vâna renunțări pe astfel de chartere. În Egipt, cei care nu sunt vaccinați trebuie să aibă, obligatoriu, un test Covid-19 negativ la plecare. Există surprize neplăcute ca unii dintre turiști să fie depistați pozitiv, astfel că se eliberează locuri cu 2-3 zile înainte de plecare. Dacă se întâmplă lucrurile acestea, prețurile sunt mai accesibile. În rest, după ultimele calcule, mai erau foarte puține locuri, cu tarife pornind de la 500 de euro de persoană pentru un hotel de 5 stele, cazare 7 nopți all inclusive și transport cu avionul inclus. Până la urmă, tarifele pentru Egipt sunt accesibile, serviciile sunt de bună calitate, iar vremea este prietenoasă. Încă nu este chiar așa de cald încât să nu se poată vizita obiectivele, cum se întâmplă în lunile de vârf, iulie și august”.

Bulgaria, o altă destinație preferată de români

Bulgaria este o altă destinație accesibilă, astfel că românii preferă să meargă mai aproape de România. Prețurile sunt și ele extrem de bune, iar, din fericire, încă există locuri disponibile pentru următoarea perioadă.

„Mai sunt locuri și pentru cei care doresc să meargă în Bulgaria, unde tarifele încep undeva de la 35 de euro de persoană pe noapte, cu all inclusive la 4 stele. Ca de obicei, în perioada de Paște, prețurile sunt foarte bune la hotelurile de pe litoral”.

„Tarifele din turism au devenit dinamice și se modifică de la zi la zi”

Costurile din turism au crescut în ultimele 2 luni, mai ales după ce prețurile pentru combustibil s-au modificat. Deși tarifele au devenit dinamice, românii uită de acest lucru și abia așteaptă să plece în vacanță. Până la urmă, mulți au fost ținuți în frâu de pandemia care a schimbat normalitatea.

„Dacă vorbim de ultimele 2 luni, se observă că au crescut tarifele. Este cumva normal, cererea este destul de ridicată. Din păcate, avem și costurile legate de transport, care inflamează orice tarif, ținând cont că prețurile pentru combustibil sunt mult mai mari. Costurile au crescut semnificativ, față de vara anului trecut. Din păcate, cred că vor mai crește, astfel că persoanele care au reușit să ia pachete de vacanță încă din decembrie sau ianuarie se pot bucura. Cei care își doresc să petreacă o vacanță la un cost bun, pot să își achiziționeze de acum un pachet pentru concediu în vară și toamnă. Estimăm că prețurile o să mai crească, tarifele din turism au devenit dinamice și se modifică de la zi la zi. Cu toate acestea, se observă că oamenii au un apetit ridicat pentru a călători și vor trece și peste aceste mici piedici după 2 ani de pandemie în care nu au reușit să meargă în vacanță așa de mult”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum a arătat și cât a costat rochia pe care a purtat-o Andra Volos la cununia civilă
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Povestea de succes a unei ucrainence! A ajuns în fruntea unei importante companii, după mult...
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată...
E cutremur! Despărțire șoc în showbiz. Și-au spus adio după un an de la nuntă:...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea,...
S-a aflat! Ce au făcut Andrei și ispita Diandra la Insula Iubirii! Soacra lui tună...
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de...
Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au...
Horoscop Weekend 26-28 Iulie 2024. Previziuni Astrale Luminoase pentru Fiecare Zodie
Horoscop 27 Iulie 2024. Pentru Tauri, pe planul profesional toate se așază frumos și dobândesc...
Fiecare cifră din anul tău de naștere este o cheie spre descifrarea misterelor karmei și...
Motivul pentru care fiica Oanei Roman a fost dată afară dintr-un hotel de pe litoralul...
Kira Hagi, mesaj emoționant pentru fratele ei, Ianis, și soția sa, Elena. Ce le-a transmis...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
Câți bani vor primi în plus românii cu pensii mici după marea recalculare. Anunțul făcut...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *