Vasilica Tastaman ar fi împlinit azi 89 de ani. Ce mare actor a fost fermecat de frumusețea actriței care a avut toți bărbații la picioare: ”A fost diva noastră, ca o Marilyn Monroe a României”. Exclusiv

”Vasilica Tastaman avea un mare farmec, mai rar așa ceva”

Vasilica Tastaman, marea noastră actriță de comedie, s-a născut într-o zi frumoasă de toamnă, pe 6 septembrie 1933. Azi, ar fi împlinit 89 de ani. Jean Paler, comediantul care a cunoscut-o în anii de glorie, ne-a vorbit despre personalitatea și carisma artistei, despre puterea ei de a electriza publicul și de a avea toți bărbații la picioare: ”Vasilica a fost diva noastră, ca o Marilyn Monroe a României”, ne-a declarat Jean Paler, în exclusivitate pentru Ego.ro

Jean Paler: ”Vasilica era printre cele mai curtate vedete”

Vasilica Tastaman a fost și vulpea cea șireată și cochetă, în filmul ”Veronica”, dar și frumoasa satului, în ”Păcală”, comedie în care și-a etalat trupul superb, de fotomodel. Jean Paler își amintește de personalitatea și de frumusețea actriței, ea fiind, de departe, una dintre cele mai curtate artiste din anii 70:

”Nu am jucat cu ea, dar de cunoscut am cunoscut-o. Vasilica era printre cele mai curtate vedete, a fost cea mai sexy actriță, ca o Marilyn Monroe a României. A fost curtată de mulți actori, a fost diva anilor 70. Juca și foarte bine, avea un talent nativ, a făcut un rol bestial în ”Păcală”, dar mi-a plăcut de ea și în ”Astă seară, dansăm în familie!”, unde o curtează ”Bibanul” Dem Rădulescu. Vasilica Tastaman avea un mare farmec, mai rar așa ceva. Din păcate, nu prea a avut noroc și în dragoste. A fost măritată cu Emerich Jenei, cu care are un fiu, apoi l-a despărțit pe Dan Tufaru de Anda Călugăreanu și s-a măritat cu el. După care a divorțat și de Dan și a părăsit România. S-a mutat în Suedia, unde am înțeles că a mai jucat în niște spectacole”, ne-a declarat Jean Paler, în exclusivitate pentru Ego.ro

Vasilica Tastaman ar fi împlinit azi 89 de ani
Vasilica Tastaman ar fi împlinit azi 89 de ani

Ce spune fiica Andei Călugăreanu, despre faptul că actrița le-a stricat casa părinților ei: ”Nu îi port ranchiună, dar mama a suferit enorm”

Vasilica Tastaman a fost căsătorită și cu actorul Dan Tufaru, fostul soț al Andei Călugăreanu. Nu mai este un secret că Vasilica le-a stricat căsnicia. Despre acea poveste dureroasă ne-a vorbit acum Ioana, fiica Andei Călugăreanu:

”Cu Vasilica Tastaman nu am avut legătură foarte mult, nu mergeam la ei în casă, eu rămăsesem cu mama. Însă, mama nu mi-a zis niciodată nimic despre ea sau despre tata. Era un subiect prea dureros, nu deschidea discuția, ținea în ea toată această suferință. Nu i-am purtat ranchiună Vasilicăi, ba chiar mă uit cu plăcere la filmele ei de succes, ”Veronica” și ”Păcală”. Cam cu o lună înainte să se prăpădească, m-am întâlnit cu ea, mi-a spus că așa a fost să fie, că nu a vrut să-mi despartă părinții și că ea nu are nicio vină. Am fost și la priveghiul ei, acum 19 ani. I-am pus o floare, o lumânare… Dumnezeu să o odihnească în pace!”.

Vasilica Tastaman ar fi împlinit azi 89 de ani
Vasilica Tastaman ar fi împlinit azi 89 de ani

Vasilica Tastaman a fost răsfățata regizorilor de film. Însă, la debut, dormea pe patru scaune, la teatru

La debut, actrița a dus-o foarte greu, fiind nevoită să doarmă la teatru. Ce spunea ea, într-un interviu, despre acea etapă a vieții:

„Un an am dormit la Teatrul din Giuleşti pe patru scaune… şi aveam un reşou. Când se jucau spectacole clasice, o duceam mai bine. În decor apărea câte o sofa şi maşiniştii mă întrebau dacă vreau să o lase pe scenă ca să dorm pe ea. Am jucat și pe Lipscani, în sala Rapsodia, şi a venit toată protipendada teatrului românesc, şi, bineînţeles, doamna Bulandra. Şi-mi amintesc că, după spectacol, uşa cabinei mele s-a dat de perete, şi am auzit un glas puternic: ”Unde-i aia mică? Era doamna Bulandra, care mi-a pus o mână pe umăr, o mână zdravănă de prieten, şi mi-a spus: ”Eşti actriţa mea”.

Vasilica Tastaman a jucat în zeci de piese de teatru, dar și în filme de succes, printre care mai amintim ”Brigada Diverse în alertă” (1971), ”Nea Mărin Miliardar!” (1979) și ”Trandafirul Galben” (1982).

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
8.6 34 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *