Veste grea pentru Elena Udrea! Ce au decis magistrații. Hotărârea este definitivă

Sentința dată, în urmă cu scurt timp, de judecători
Veste grea pentru Elena Udrea! Ce au decis magistrații. Hotărârea este definitivă

Veste grea pentru Elena Udrea! Fostul ministru nu mai are nicio cale de atac împotriva sentinței de 6 ani din Dosarul Gala Bute și va rămâne în închisoare pentru a-și ispăși pedeapsa. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) i-au respins contestația în anulare și o obligă la plata cheltuielilor judiciare.

Veste grea pentru Elena Udrea! Fostul politician rămâne în închisoare

Fostul ministru al Turismului din era PDL și-a epuizat toate căile de atac împotriva sentinței din luna aprilie prin care a fost condamnată la 6 ani cu închisoare de către ICCJ în dosarul Gala Bute.

La începutul acestei săptămâni, avocații Eleni Udreau au formulat o cale da atac mai puțin obișnuită. Apărătorii săi au introdus apel împotriva contestației în anulare, dar magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins ca inadmisibilă procedura. Astfel, fostul minsitru rămâne în închisoare.

În plus, instanța a obligat-o pe Udrea la plata cheltuielilor de judecată, în valoare de 200 de lei.

„Respinge, ca inadmisibile, cererile de sesizare a Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 432 alin. (1) şi (4) din Codul de procedură penală, formulate de către contestatorii Breazu Liberiu Tudor şi Udrea Elena Gabriela. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatorii la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 septembrie 2022” , se arată în minunat ÎCCJ.

Se cere plata cheltuielilor judiciare

De asemenea, magistrații Înaltei Curți au respins ca inadmisibile și apelurile formulate de Liberiu Tudor Breazu, Rudel Obreja și Elena Udrea împotriva deciziei penale nr. 41 din 7 aprilie 2022. Hotărârea este definitivă.

„Respinge, ca inadmisibile, apelurile declarate de persoanele condamnate Breazu Liberiu Tudor, Obreja Rudel şi Udrea Elena Gabriela împotriva deciziei penale nr. 41 din data de 7 aprilie 2022, pronunţată de Completul de 5 Judecători Penal 3-2018 în dosarul nr. 3089/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă apelanţii la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru apelanţi, în cuantum de câte 220 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 septembrie 2022” , se arată în minuta deciziei penale nr. 66.

Elena Udrea, 6 ani de închisoare pentru fapte de corupție

Elena Udrea se află încarcerată la Penitenciarul Târgșor, unde ispășește o pdeapsă de 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute. Pe data de 7 aprilie 2022, Elena Udrea a fost condamnată de Înalta Curte de Casație și Justiție la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, fiind găsită vinovată pentru acuzații de luare de mită și abuz în serviciu.

Înaintea pronunțării deciziei, Elena Udrea a reușit să fugă din țară, însă a fost prinsă de autoritățile bulgare în timp ce încerca să treacă frontiera cu Grecia prin vama Kulata. Fostul politician a fost reținut de autoritățile bulgare, dar a solicitat să nu fie extrădat, invocând condițiile precare din sistemul penitenciar din România.

În cele din urmă, pe 16 iunie, ea a fost extrădată în România.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
9.6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *