Vizita Angelinei Jolie în Ucraina a creat mari controverse în Rusia. Reacţia uimitoare a oficialilor de la Moscova

Actrița a călătorit în Ucraina în calitate de trimis special al Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, însă rușii sunt de cu totul altă părere
Vizita Angelinei Jolie în Ucraina a creat mari controverse în Rusia. Reacţia uimitoare a oficialilor de la Moscova

Controverse numeroase în rândul oficialilor de la Moscova, după vizita Angelinei Jolie în Ucraina. Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a declarat că actrița a fost “chemată” cu un scop.

Maria Zakharova spune că Angelina Jolie nu a făcut o vizită întâmplătoare, ci ar fi fost chemată pentru a distrage atenția de la evacuarea civililor din Ucraina.

Vizita Angelinei Jolie în Ucraina a creat mari controverse în Rusia

Actrița a călătorit în Ucraina în calitate de trimis special al Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, însă rușii sunt de cu totul altă părere.

„Ei o cheamă pe cea mai populară reprezentantă a lumii- Angelina Jolie. Este atât de ușor să păcălești o persoană obișnuită: Actrița de renume mondial a intrat în focul rachetei în Ucraina. Ea a vizitat refugiați sirieni și africani înfometați. Asemenea încercări sunt foarte ușor de citit, sunt naive și primitive. Lanțul logic este acesta: popularitatea trebuie să funcționeze pentru populism”, a spus Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, conform antena3.ro, după vizita Angelinei Jolie în Ucraina.

Ce a făcut Angelina Jolie în Ucraina

Angelina Jolie a putut fi văzută pe străzile din Liov, acolo unde a stat de vorbă cu oamenii care încă locuiesc acolo. Actrița, care este și ambasador onorific al Agenției ONU pentru Refugiați, și-a dorit să se întâlnească cu copiii internați în spital, afectați de război. Ulterior a discutat cu reprezentanții organizațiilor locale care oferă sprijin celor afectați.

Ulterior a fost văzută într-o cafenea, acolo unde oamenii au fost uimiți de prezența ei și au vrut să facă poze.

„În gară, a stat de vorbă cu refugiații, apoi cu voluntarii care asigură primul ajutor medical și sprijinul psihilogic pentru oamenii care ajung la noi, le-a mulțumit pentru tot ce fac. La spital, a vizitat copiii care au fost răniți în bombardamentul asupra gării Kramatorsk. A fost foarte impresionată de poveștile lor. A promis că va reveni”, a spus Majsim Kozitskii, guvernatorul militar al regiunii Liov.

În timp ce se îndrepta spre adăpostul antiaerian, Angelina Jolie ar fi spus că nu se teme de atacurile cu bombe. “Nu-mi pasă”, ar fi spus celebra actriță.

Angelina Jolie, alături de cetățenii ucraineni

Încă de la începutul războiului, Angelina Jolie s-a implicat în furnizarea de ajutoare pentru refugiați. La finalul lunii martie, actrița a mers la un spital din Roma unde erau internați copii din Ucraina. De asemenea, postează des pe rețelele de socializare cu refugiații ucraineni, îndemnându-i pe oameni să ajute.

8.2 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.