Vloggerița Cristina Almășan, primele impresii după nașterea subacvatică: „Am crezut că va fi super ușor, intru în apă și bam, iese copilul!” VIDEO EXCLUSIV

A născut într-o clinică din Constanța

Nașterea subacvatică sau sub apă, așa cum este cunoscută mai mult, a stârnit controverse, fiind pusă sub semnul îndoielii. Deși din ce în ce mai multe femei aleg această metodă, multe dintre ele susțin că nu ar repeta experiența. Vloggerița Cristina Almășan a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că la al doilea copil tinde să meargă mai mult către o cezariană.

”Cumva îmi vine natural să mă comport cu ea ca o mămică”

Devenită mămică de numai 3 luni, Cristina Almășan are parte de toată susținerea partenerului de viață, dar și de un bebeluș extrem de cuminte, ceea ce i-a permis să revină imediat la viața socială.

„Nu este primul eveniment la care merg. Am lăsat-o acasă pe bebelină cu tăticul ei și am mare încredere că se descurcă. Am și norocul de a avea o bebelină super cuminte. Să nu o deochem”, ne-a declarat vloggerița, care sfătuiește toate mămicile să nu se focuseze doar pe bebeluș, ci să-și aloce câteva minute și pentru ele. „Sunt foarte importante, într-adevăr. E foarte important să mai lași copilul din când în când și cu o prietenă, cu iubitul, mama, tata, sora. E foarte important să ai timp pentru tine. Eu din fericire chiar mă bucur de timpul ăsta, mă bucur că am oameni în jurul meu care stau cu bebelina când eu nu sunt acasă. Nu simt că s-au schimbat foarte mult lucrurile. În afara faptului că e ea cu mine, nimic nu e diferit. Îmi face super mare plăcere să petrec timp cu ea. E foarte cuminte. Chiar oricine poate sta cu ea. Trebuie doar să aibă grijă să-i dea de mâncare și să o culce când vrea ea. Atâta tot”.

Pe de altă parte, are momente când uită că este mamă sau cel puțin încă nu a conștientizat pe deplin că a adus pe lume o fetiță.

„Am așa unele momente în care mă gândesc că poate vine mămica ei adevărată să o ia. Nu știu, poate apare. Am unele momente în care îmi vine greu să cred că e mea și că forever a mea. O iubesc de mor. Mie îmi placeau copiii foarte mult, de dinainte, dar acum am descoperit că am niște abilități din astea de care nici nu eram conștientă. Cumva îmi vine natural să mă comport cu ea ca o mămică. Nu știu să explic, nu știu cum, dar totul decurge natural”.

Despre fiica ei: „Doarme când vrea ea, mănâncă când vrea ea”

De aceea este și de părere că fiecare părinte trebuie să-și facă propriile reguli în ceea ce privește creșterea și educația copiilor și că nu trebuie să urmeze niște reguli de parenting sau să își crească copiii după sfaturi primite de la alții.

„Crede-mă că nici măcar nu știu care sunt regulile de parenting 2022, nu le știu nici pe alea vechi. Nu știu dacă sunt un exemplu, dar nu țin cont de absolut nicio regulă și copilul meu e super bine, sănătos, are tot ce-i trebuie, adică nu țin cont de nimic. Nici măcar nu i-am făcut program la somn, doarme când vrea ea, mănâncă când vrea ea”, a mai povestit Cristina pentru EGO.ro

Nici măcar mamei sale nu i-a permis să intervină în deciziile ei.

„Mama m-a lăsat să fac absolut tot singură. Oricum i-am zis de la început să aibă grijă că eu comand aici, că e copilul meu, să nu îmi spună ea cum m-a crescut pe mine acum 30 de ani. Mă lasă să-mi fac de cap. Atâta tot că e super fericită, aștepta de o grămadă de timp să aibă un nepoțel sau o nepoțică și singurul regret al ei este că nu locuiește în România, din păcate. Ba chiar ea ascultă de mine când îi zic că trebuie să facem ceva”.

„Toată lumea m-a certat că de ce am ieșit cu copilul pe plajă”

Pe de altă parte, deși nu cere sfaturi decât persoanelor avizate sau cui crede ea de cuviință, Cristina ne-a mărturisit că se trezește primind tot felul de îndrumări cu care nu este deloc în asentiment.

„În schimb, am alte persoane care se mai găsesc vorbind și îmi dau sfaturi fără să le cer. Spre exemplu, am fost la mare cu fetița în a doua zi după ce am scos-o din spital pentru că am născut-o la mare. Toată lumea m-a certat că de ce am ieșit cu ea pe plajă, că nu e bine, că nu știu ce. Multe persoane mi-au zis iar că de ce nu i-am dat șoșete în zilele super toride. De ce să-i pun șosete dacă e foarte cald afară? Și acum cu căciulița. Dar, nu, nu-i pun căciuliță”, ne-a mai povestit Cristina Almășan.

Tânăra și-a dus fetița la mare pentru că a născut la finele lunii august, mai precis pe 21, la o clinică din Constanța, și a dorit să profite de vremea bună la ieșirea din spital.

„Nu știu dacă e chiar singura clinică, dar știam de ea, știam că sunt condițiile foarte bune, știam că totul decurge foarte bine și am ales să nasc acolo și pentru că au obțiunea de a naște în apă. Așa cum am și născut. Într-adevăr, m-a ajutat și iubitul meu foarte mult, psihic, că a fost acolo cu mine”, a mai declarat Cristina despre motivul pentru care a ales  o clinică unde poate naște sub apă.

Deși nu a fost o experiență traumatizantă, vloggerița mărturisește că nu a fost deloc așa cum și-a imaginat.

„Eu am ales nașterea în apă pentru că am crezut că va fi foarte simplu. M-am dus acolo ca o garofiță, am crezut că va fi super ușor, intru în apă și bam iese copilul. Nu s-a întâmplat așa. Mi-a fost foarte greu. Am zis că următoarea sarcină va fi cezariană, dar toată lumea îmi zice să mă mai gândesc, că e mult mai ușoară nașterea naturală. De fapt, recuperarea după nașterea naturală decât după cezariană. Nu știu, mai vedem, adică nu am în plan”, a povestit Cristina pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *