Ziua internațională a pisicii. Cât trăiește o pisică și care sunt cele mai cunoscute rase

Câte rase de pisici există, de fapt
Ziua internațională a pisicii. Cât trăiește o pisică și care sunt cele mai cunoscute rase

Ziua internațională a pisicii. Aceste feline domestice se numără printre animalele de companie preferate de oamenii din întreaga lume. Pe lângă sunt inteligente și auo blană catifelată pe care cu greu te poți abține să nu o mângâi, pisicile aduc și alte beneficii stăpânilor lor. Mai multe studii au arătat că pisicile au o influență pozitivă asupra oamenilor și ajută la scăderea stresului, anxietății și chiar a depresiei. Mai mult decât atât, pisica poate ajuta la reducerea riscului de a face boli de inimă și la combaterea bolilor psihice.

Ziua internațională a pisicii, felina care ne dă o stare pozitivă și ne poate feri de boli

Pe 8 august este celebrată Ziua Internațională a Pisicii, la inițiativa Fondului Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare – IFAW), un ONG care se luptă pentru respectarea și protejarea animalelor.

Jucăușe, curioase și cu o personalitate puternică, aceste feline le înseninează ziua stăpânilor și le induc o stare de relaxare atunci când sunt prin preajmă.

Pe lângă aceste aspecte, pisica are o caracteristică unică față de celelalte animale. Ea este capabilă să toarcă. Torsul este un zgomot liniștit produs de coardele sale vocale. Există studii care au demonstrat că torsul pisicii elimină stresul și redă starea de bine.

Cât trăiește o pisică

Deși în folclorul diferitelor popoare se spune că are nouă vieți datorită vitalității sale legendare, în realitatea pisica are o durată medie de viață asemănătoare unui câine, respectiv 12-14 ani. Însă numărul anilor pe care îi trăiește o felină depinde de mai mulți factori, precum rasa, hrana, modul de îngrijire și mediul în care trăiește.

Cele mai cunoscute rase de pisici

Mulți iubitori ai pisicilor s-au întrebat câte rase de pisici există, de fapt, pe tot globul. Răspunsul nu este deloc simplu, deoarece conform criteriilor de clasificare, numărul total variază considerabil.

Astfel, potrivit Asociației Internaționale a Pisicilor (TICA), se estimează că există un total de 71 de rase standardizate. În schimb, Asociația Cat Fanciers(CFA) plasează acest număr la 44, iar Fédération Internationale Féline (FIFe), șa 43. Cel mai mic număr de rase de feline domestice îl dă Enciclopedia Britanică – 15.

Există însă câteva rase de pisici care sunt extrem de populare în întreaga lume.

Ragdoll

Pisica din rasa Ragdoll
Ragdoll

Pisicile din rasa Ragdoll impresionează prin blana lungă și mătăsoasă de culoare albă și prin ochii de un albastru electrizant. Aceastărasă este recunoscută ca fiind foarte cooperantă și are o afecțiune aparte pentru copii.

Maine Coon 

Maine Coon 
Maine Coon

Pisicile care fac parte din rasa Maine Coon sunt cele mai marei pisici,c e pot ajunge la o lungime de 120 de cm și o înălțime de 40 de cm. Aceste feline sunt foarte prietenoase și se diferențiază de cele din alte rase prin faptul că le place apa. De asemenea, sunt foarte inteligente și pot fi capapbile să învețe trucuri.

Exotic Shorthair

Exotic Shorthair
Exotic Shorthair

Aceste pisci ies în evidență prin forma feței perfect rotundă, ochi mari și urechi mici. De asemenea, se remarcă și prin construcția corpului, având talia medie, picioarele scurte, groase și puternice.

Pisicile din această rasă sunt blânde și foarte afectuoase.

Persana

Persana
Persana

Aceste feline au o talie medie spre mare și labuțele scurte și groase și sunt considerate a fi niște animale foarte calme, cărora le place să stea în brațele stăpânilor.

British Shorthair

British Shorthair
British Shorthair

Pisicile British Shorthair ușor de îngrijit, mai ales datorită personalității prietenoase. Acestea își găsesc cu ușurință locul în orice locuință, chiar și atunci când familia deține și alte animale.

Este o pisică extrem de îndrăgită în special datorită aspectului care amintește de ursuleții de pluș. Are blana scurtă, deasă și ușor de îngrijit, capul rotund cu urechi rotunde și ochii galbeni și mari.

Scottish Fold

Scottish Fold
Scottish Fold

Aceste feline se remarcă imediat prin forma urechilor, care din cauza faptului că sunt lăsate, le face mereu să pară că plâng.

Ele provin din Scoția și sunt considerate foarte potrivite pentru copii datorită faptului că sunt foarte calme și iubitoare.

Te-ar putea interesa și: „Ce vor să transmită de fapt pisicile când miaună. Gesturile pe care vor să le înţelegi

8.9 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.