4 culori de perne pe care e bine să le eviți. Pot avea un impact semnificativ asupra calității somnului tău

Iată ce culori trebuie să eviți în dormitor.
4 culori de perne pe care e bine să le eviți. Pot avea un impact semnificativ asupra calității somnului tău

Culori de perne pe care e bine să le eviți. Impactul culorii asupra psihicului este tot mai proeminent în industria de design din motive întemeiate. Alegerea culorilor, fie că este vorba de pereți sau de textile, influențează starea de spirit și bunăstarea. Acest lucru înseamncă că fiecare obiect de decor din dormitor trebuie ales cu mare atenție.

4 culori de perne pe care e bine să le eviți

De aceea, dacă te întrebai cumva de ce nu dormi prea bine, ai putea începe să analizezi câțiva factori importanți, cum ar fi pernele. Culoarea pernelor poate avea un rol important asupra calității somnului. Iată ce fel de culori trebuie să eviți pentru dormitor. Pot avea un impact semnificativ asupra calității somnului tău.

Violet

Ideea unei camere violet poate părea misterioasă și aproape regală, deoarece această culoare este una elegantă și dominantă. Violetul este și o culoare care stimulează mental, de aceea nu este cea mai bună alegere pentru un somn odihnitor.

Culoarea violet este strâns asociată cu creativitatea. De aceea, pernele violet ar putea probabil să te trezească și nu să te ajute să dormi. De aceea, dacă vrei totuși să ai perne închise la culoare, poți alege unele mov inchis care au subtonuri albastre. Albastrul este o culoare ideală, care ajută la somn. De aceea, această nuanță precum tonurile de levănțica merită explorate.

Roz

Tonurile roz strălucitoare au aceleași caracteristici negative pentru somn ca și roșul sau violetul. Inclusiv, pot stimula stări de neliniște, de aceea nu sunt potrivite pentru a le avea în dormitor. Alte culori de perne pe care trebuie să le eviți sunt neonul și fuschia. Acestea pot să emane energie sau agitație, în loc să te liniștească noaptea.

Specialiștii în decorațiuni spun însă, că nu toate rozurile sunt dăunătoare pentru somn. Așa că, poți alege perne în nuanțe de  roz pastelat sau culori neutre cu subtonuri roz.

Roșu

Adesea asociat cu entuziasmul, pasiunea și senzualitate, roșul poate părea o idee perfectă de culoare pentru pernele tale. Cu toate acestea, este o nuanță incredibil de activă. Deși ar putea fi o alegere de dorit pentru anumite activități din dormitor, somnul nu este una dintre ele. Dacă ai perne roșii, probabil că te simți mai agitată și stresată. Toate aceste stări îți pot scădea calitatea somnului.

Maro

Culoarea maro poate defini un dormitor reconfortant și bogat. Această nuanță este una dintre favoritele pentru decorul casei. Totuși, ar trebui lăsat de-o parte  în ceea ce provește pernele tale.

Tonurile de maro în lumină slabă se pot simți adesea monotone și sumbre. Acest lucru poate face ca patul să se simtă irespirabil noaptea și greu de suportat dimineața. În locul maroului clasic poți alege tonuri de bronz și bej. Acestea arată chiar foarte bine atunci când sunt asociate cu alte elemente de decor.

Citește și culori pentru redecorarea dormitorului, iată 4 propuneri!

9.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.