5 piese semnificative din noua colecție de bijuterii a Prințesei de Wales, care au fost purtate cândva de Diana

Bijuteriile purtate de Kate, noua Prințesă de Wales, pe care le-a purtat cândva Diana.
5 piese semnificative din noua colecție de bijuterii a Prințesei de Wales, care au fost purtate cândva de Diana

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, Prințul William este acum cunoscut drept Prințul de Wales, în timp ce soția sa, Kate, a devenit Prințesa de Wales. Deși noua Prințesă de Wales nu a avut ocazia să o întâlnească niciodată pe Diana, aceasta i-a adus deseori un omagiu purtându-i bijuteriile.

5 piese semnificative din noua colecție de bijuterii a Prințesei de Wales , care au fost purtate cândva de Diana

De la o inelul de logodnă, până la tiara cu istorie, Catherine, a fost adesea văzută purtând bijuterii regale pe care le-a purtat cândva Diana. Iată cinci piese celebre care par a fi favorite.

Inel de logodna

Cea mai faimoasă bijuterie pe care a purtat-o Kate este inelul de logodnă cu safir al Dianei, dăruit de soțul ei, Prințul William. După ce prințul Charles de atunci a cerut-o în căsătorie, Diana a ales personal inelul de la bijutierii regali Garrard în 1981. Inelul are un safir Ceylon de 12 carate și este înconjurat cu un halou de diamante fixat în aur alb de 18 carate. În mod potrivit, Prințul William i-a propus lui Kate să poarte inelul de logodnă al mamei sale în 2010. „Este o bijuterie foarte specială pentru mine, iar Kate este foarte specială și pentru mine acum”, a spus el după logodna lor. „Este corect să fie puse împreună. Este modul meu de a mă asigura că mama mea nu a ratat ziua de azi.”

Tiara cu diamante Lover’s Knot

Tiara cu diamante Cambridge Lover’s Knot este o bijuterie specială, care face parte din colecția reginei și Diana a purtat-o destul de des. Această tiara a fost văzută deseori la mai multe ieșiri regale ale lui Kate.

Creația fabuloasă din perle și diamante face parte din Casa Garrard. Numeroși membrii regali au purtat-o în trecut, inclusiv regina. Regina Elisabeta a II-a a moștenit diadema de la mama ei, înainte de a o împrumuta Prințesei Diana. Noua Prințesă de Wales a purtat diadema Lover’s Knot la o serie de evenimente importante, inclusiv la un banchet de stat pentru Regele Willem-Alexander și Regina Maxima a Țărilor de Jos în 2018.

Cercei cu perle

Acești cercei cu perle i-au fost dăruiți de William lui Kate după ce s-au logodit. Frumoși și discreți, cerceii sunt, se pare, printre bijuteriile favorite ale Prințesei de Wales. Kate i-a purtat de multe or la rochii de zi, dar și la ținute formale cu paltoane de iarnă.

Dăruiți Dianei de la bijutierii Collingwood, acești cercei cu perle au fost purtați de prințesă după nunta ei cu Prințul Charles în 1981, la primele evenimente regale. De asemenea, a mai purtat cerceii la o recepție din Hong Kong în 1989, împreună cu o rochie albă cu mărgele. Cerceii cu perle Collingwood sunt preferații lui Kate, care i-a purtat și când a realizat două dintre portretele sale la împlinirea vârstei de 40 de ani.

Brăţara cu perle

O altă bijuterie pe care Diana a purtat-o des este o brățară cu trei rânduri de perle a bijutierului londonez Nigel Milne. Această brățară a avut o legătură specială cu unul dintre patronatele ei: Birthright. Este vorba de o organizație caritabilă care a fost creată inițial pentru a împiedica moartea femeilor și bebelușilor în timpul sarcinii și al nașterii. Brățara, care conține distanțiere de perle și diamante, a făcut parte dintr-o colecție de trei piese creată în 1988 pentru a strânge bani pentru organizația de caritate. Astfel că Diana a purtat-o la Balul Birthright în 1989. Noua Prințesă de Wales a purtat brățara de multe ori, inclusiv în timpul unei vizite în Jamaica în luna mai.

Choker cu patru rânduri de perle și diamante

Acest colier choker a fost fabricat de bijutierul Garrard folosind perle dăruite Reginei de guvernul japonez. Ulterior i-a fost împrumutat Prințesei Diana de către Majestatea Sa pentru un banchet de stat în onoarea Reginei Beatrix a Țărilor de Jos. Kate a purtat colierul pentru prima dată la o cină care a marcat cea de-a 70-a aniversare a nunții Reginei și a Prințului Philip, în 2017. De asemenea, prințesa  a purtat colierul la înmormântarea Prințului Philip, în aprilie 2021, dar și la înmormântarea Reginei Elisabeta.

Citește și 6 obiecte vestimentare pe care Kate Middleton a încetat să le mai poarte, după căsătoria cu Prințul William. A făcut o schimbare radicală

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *