Adrian Nicolae povestește cum a reușit să lucreze alături de Micutzu la un scenariu de film. „Altfel cred că nu am fi funcționat” VIDEO EXCLUSIV

"Ca să poți să lucrezi într-o echipă îți trebuie discernământ și un orgoliu mai flexibil"

Actorul Adrian Nicolae poate fi văzut în comedia ”Klaus și Barroso”, film care rulează din 16 ianuarie în toate cinematografele din țară. Tânărul nu are doar rol principal, ci se numără și printre scenariștii filmului. Adrian Nicolae a povestit în exclusivitate pentru EGO.ro cum a fost să lucreze cot la cot cu prietenii lui, Micutzu și Bogdan Theodor Olteanu. Cu atât mai mult cu cât Cosmin Nedelcu este unul dintre cei mai buni prieteni ai lui.

”Prietenia este tot timpul acolo, că altfel nu am fi ajuns să ne punem la această masă împreună”

În ”Klaus și Barroso”, Adrian Nicolae îl interpretează pe Klaus, un barman care intră peste cap în tot felul de încurcături, căruia îi vine ușor să disimuleze și să se folosească de alții dacă îi servește propriului interes.

La necaz, primul pe care îl apelează este fratele vitreg, Barroso. Acest rol este jucat de Micutzu, care-l intepretează pe bodugyardul din clubul unde lucrează Klaus și care a devenit deja obișnuit să își scoată fratele vitreg din situațiile limită în care ajunge. Deși scenariul nu se intersectează foarte tare cu viața reală, pentru cei doi a fost o provocare să lucreze împreună și la conturarea scenariului.

”În total, adunat cu tot cu scris, rescris, filmat și toate lucrurile de după, ne-a luat cam vreo 6 luni. Am lucrat scenariul la 6 mâini, dar 6 mâini ca 6 mâini, dar 6 ochi, aia a fost mai greu. Ca să poți să lucrezi într-o echipă de 3, îți trebuie două lucruri: discernământ și un orgoliu mai flexibil. Altfel cred că nu am fi funcționat. A mers foarte bine. Suntem oameni cu preocupări comune, gusturi comune, interese comune și atunci a mers ok”, ne-a povestit Adrian Nicolae.

Citește și: Reacția lui Micutzu când a aflat că actrița Victoria Răileanu se temea de el: “Am crezut că ne înțelegem foarte bine” VIDEO EXCLUSIV

Au putut să funcționeze în această formulă atunci când a venit vorba de scenariul filmului și pentru că sunt genul de persoane care reușesc să nu amestece prietenia cu viața profesională. Mai mult decât atât, sunt și genul de persoane pentru care orgoliul nu este un sentiment care să-i definească.

”Prietenia este tot timpul acolo, că altfel nu am fi ajuns să ne punem la această masă împreună. Dar în momentul în care dezbatem la o masă, nu dezbatem persoane sau autorul fiecărei propuneri, ci dezbatem însăși propunerea. De asta și spuneam că este nevoie să nu fie orgoliu și este nevoie să fie un discernământ foarte clar”, a mai completat actorul.

Adrian Nicolae nu are menajamente în dialogul cu Micutzu

Nici Adrian Nicolae nu se poate lăuda că a scris acest scenariu de film într-o zonă boemă din afara țării, în fața unei mașini de scris și cu un pahar de vin roșu lângă. Majoritatea sesiunilor de scriere au fost făcute la comun, iar discuțiile de pe margine au fost la fel de spumoase ca replicile din film.

”Eu nu scriu material de stand-up și nu este ceva atât de personal încât să-mi permit să am această viziune în care nu schimb o iotă din ce am scris. Slavă Domnului am acești parteneri în care am încredere și bucățile pe care le scriu sau bucățile pe care le gândesc și pe care le propun lor, efectiv mă interesează care este părerea lor despre munca asta. Adică nu sunt precaut în dialogul cu ei, de asta suntem toți trei acolo, pentru că avem încredere că fiecare aduce ceva unic al lui. Și am rescris mult, nu am terminat dintr-un foc într-o pădure. Ne-am tot întors”, ne-a explicat Adrian Nicolae, completând că nu a avut un loc fix în care a redactat scenariul, ci că locația s-a schimbat mereu.

”Am scris în atmosfere diverse. Tot felul de cafenele, tot felul de sufragerii, când a unuia, când a altuia, dar n-am ieșit din țară ca să scriem asta. Ne-am împărțit deosebit democratic sarcinile acolo”.

Cel mai important este că scenariul a fost unul reușit, iar în momentul în care l-au pus în practică, toți actorii din distribuție au reușit să se distreze la filmări. În limita timpului de care dispuneau, căci fiind un film independent nu și-au permis să prelungească prea mult zilele de filmare.

”Am încercat întâi să acoperim munca pe care o avem de făcut, dar normal că am râs. În momentul în care populezi un spațiu cu oameni talentați și amuzanți, cum am avut norocul să avem o distribuție de oameni foarte speciali, atunci normal că am râs deseori, chiar întrerupând niște duble. Dar timpul a fost foarte scurt ca să ne permitem să facem garagațe, de dragul de a arăta niște garagațe pe net pe urmă: uitați-vă lume ce bine ne distrăm la filmări. Nu. Doar ne-am distrat la filmări”, a mai declarat personajul principal din ”Klaus și Barroso”.

Citește și: Mădălina Craiu, pregătiri intense pentru rolul din „Klaus și Barroso”: „M-am învinețit rău în perioada aia”. Ce a fost nevoită să facă VIDEO EXCLUSIV

Toate aceste lucruri s-au desfășurat într-un mediu distractiv, de la scenariu până la filmările în sine și mai apoi la promovările de film, pentru că Adrian Nicolae și Cosmin Nedelcu sunt prieteni de aproape 20 de ani, timp în care au reușit să se cunoască foarte bine.

”Nu suntem frați biologici în film, ci suntem frați care s-au ales. Suntem la fel și în viața reală. Mi-e rușine să spun că prietenia este din 2005, iată vârstele noastre reale și nu ne-am certat niciodată semnificativ. Adică maximum de definiție pe care aș putea să o dau unui conflict dintre noi este de ciondăneală”, a mai completat Adrian Nicolae pentru EGO.ro.

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *