Am aflat tarifele artiștilor români, ceruți la ”export”, de 1 Decembrie, Crăciun și Revelion: ”Onorariile variază între 2.000 și 4.500 de euro, pentru un recital” EXCLUSIV

Gheorghe Turda, Daniela Gyorfi, Alin Oprea și Mihai Trăistariu vor cânta în Anglia, Spania, Franța, Italia și Bulgaria

Luna decembrie le va umple buzunarele artiștilor noștri, din recitalurile programate de 1 Decembrie, Crăciun și Revelion, în țări precum Italia, Spania, Franța, Anglia și Bulgaria. Reporterii Ego.ro au aflat, în exclusivitate, onorariile artiștilor ceruți la ”export”, dar și de ce alte avantaje se mai bucură, pe perioada deplasării, fiind răsfățați de organizatori pe măsura valorii.

”În străinătate, cântăreții români sunt plătiți cu mult mai bine”

Un impresar ne-a dezvăluit, în exclusivitate pentru Ego.ro, tarifele unor cunoscuți artiști români, în funcție de țara unde au fost invitați, luna viitoare:

”În străinătate, cântăreții români sunt plătiți cu mult mai bine, plus că beneficiază de masă, cazare, bilet de avion și-n același timp și de o mică vacanță. Onorariile lor variază între 2.000 și 4.500 de euro, în funcție de artist. De pildă, Gheorghe Turda are un onorariu, cu orchestra, de 4.500 de euro, în Anglia și în Spania, Daniela Gyorfi ia cam 3.000-3.500 de euro, în Anglia, iar Alin Oprea primește în jur de 2.000 de euro, în Italia și în Franța, unde va susține recitaluri, la începutul lunii decembrie”.

Gheorghe Turda va încinge hora românească pentru 4.500 de euro, de Crăciun și de Revelion, în Spania și în Anglia: ”Le cânt celor plecați departe, cu dor de România!”

Cântărețul de muzică populară Gheorghe Turda de-abia așteaptă recitalurile din Anglia și din Spania, de la sfârșitul anului:

”În luna decembrie, am spectacole și în țară, dar de Crăciun voi cânta la Madrid, iar de Revelion, în Anglia, la Londra. Eu am un preț constant și în România și în străinătate. Sunt diverse prezentări artistice, unii au lăutarii după ei, alții au doar CD, eu am și lăutarii, normal că luăm mai mult. Mai vin și alți artiști. De Revelion sunt ceruți și interpreți de manele, dar vine și Turda ca să le cânte muzică românească autentică celor plecați departe de casă, cu dor de România. Am concerte de câte o oră și jumătate, după care petrecem cu cei din diaspora, fiecare cât poate să petreacă”, ne-a declarat Gheorghe Turda, în exclusivitate pentru Ego.ro.

El și orchestra lui vor primi 4.500 de euro pentru un recital.

Gheorghe Turda
Gheorghe Turda

Daniela Gyorfi va cânta de Revelion în Anglia, pentru 3.500 de euro: ”Diaspora română nu s-a schimbat prea mult în pandemie”

Cât o privește pe Daniela Gyorfi, ea va cânta într-un restaurant din Anglia, unde este așteptată la o petrecere pe cinste cu mâncare tradițională:

”Anul trecut am cântat în Spania, anul acesta voi fi într-un local din Anglia. Sunt mereu extrem de bine primită, se mănâncă bine, se cântă, femeile sunt foarte frumoase, bărbații sunt eleganți. Diaspora română nu s-a schimbat prea mult de la pandemie. Se distrează, da, că doar de-aia te duci la o petrecere, ca să te simți bine!”, ne-a declarat Daniela Gyorfi, solista care are un onorariu ce poate ajunge la 3.500 de euro în Anglia.

Alin Oprea are concerte în Franța și în Italia, la începutul lunii decembrie. Tarif pentru un recital: peste 2.000 de euro

Unul dintre cei mai solicitați artiști români, în luna decembrie, este Alin Oprea, solistul trupei Talisman, care are agenda plină de spectacole:

”Luna viitoare sunt solicitat în mai multe concerte. Pe 1 Decembrie cânt la Paris, pe 2 decembrie, la Nisa, pe 3 decembrie, la Verona și la Torino, pe 4 decembrie la Milano”, ne-a spus el, pentru Ego.ro

Onorariul unui solist român, la petrecerile din Italia și din Franța, este de peste 2.000 de euro.

Alin Oprea
Alin Oprea

Mihai Trăistariu va cânta de Revelion în Bulgaria, unde petrec mulți români: ”Voi lua 6.000 de euro pentru cele trei recitaluri”

Solistul Mihai Trăistariu a semnat un contract bun cu trei resorturi din Bulgaria:

”Anul acesta, am ales să merg în Bulgaria, unde primesc câte 2.000 de euro, plus TVA, deci voi lua 6.000 de euro pentru cele trei recitaluri. Până anul trecut, am avut concerte, în seara de Revelion, la localurile de pe Valea Prahovei, cam 5-6 pe seară, deci mai multe ca-n Bulgaria, dar ajungeam la aceeași sumă”, ne-a declarat Mihai Trăistariu, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Rona Hartner revine însă în țară: ”De Revelion cânt în Cluj cu trupa mea de jazz și gospel din Franța”. Tarif de peste 10.000 de euro

În timp ce Alin Oprea este așteptat la Paris și la Nisa, de românii din diaspora, iată că solista Rona Hartner, stabilită în Franța, de peste 15 ani, revine în țară, de Revelion, pentru un spectacol de excepție la Cluj:

”De Revelion cânt în Cluj cu trupa mea de jazz și gospel din Franța. Și cu Taraful Haiducilor și vrem să facem și ciorba de potroace pe 1 ianuarie. Nu pot spune onorariul, dar dacă am adus trupa mea din Franța și tot taraful lui Caliu înseamnă că au acceptat condițiile mele cu transport avion și cu tot dichisul. Stăm 4 zile în Cluj-Napoca și va fi un Revelion unic”, ne-a declarat Rona Hartner, în exclusivitate pentru Ego.ro

Însă, în urmă cu patru luni, Rona dezvăluia cam care îi este onorariul, pentru un spectacol:

„Pot cere 10.000 de euro, pentru un concert amplu, cu desfășurări de trupe, care să implice și acompaniamentul fanfarei mele sau pot cânta gratuit, de ce, nu? Totul depinde la mine de starea de spirit, dar și de propunerea primită de la un impresar la altul. Repet, depinde și de împrejurări, și de ceea ce se cere de la mine! Una e atunci când mă pornesc cu fanfara mea din Franța, unde am cel puțin nouă colegi, și alta cu un taraf de patru muzicieni din România, cu care colaborez la diverse show-uri. Prețurile mele variază, dar vă asigur că spectacolele mele nu lasă pe nimeni indiferent! Garantez asta!”, declara Rona, în exclusivitate pentru Impact.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
7.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
E din ce în ce mai rău! Planurile pentru ÎNMORMÂNTARE, GRĂBITE, anunţul care dă fiori....
Natalia Mateuț, noua iubită a lui Cătălin Cazacu? Unde au fost surprinși
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Racii și alte patru zodii în avantaj. Alinierea planetelor aduce succes
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Dansatoarea lui Dorian Popa, motivul despărțirii dintre artist și Babs?! Tânăra face lumină în acest...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *