Am rămas însărcinată cu un bărbat însurat. Îmi doresc să păstrez copilul, dar el îmi cere să renunț la sarcină

Știu că am greșit când am avut încredere în el, iar acum se arată mai laș decât mi-am imaginat că poate fi un bărbat.
Am rămas însărcinată cu un bărbat însurat. Îmi doresc să păstrez copilul, dar el îmi cere să renunț la sarcină

Sunt într-o mare cumpănă a vieții, în care se dă o luptă cumplită între ceea ce îmi doresc, ce-mi spune instinctul să fac și ceea ce ar trebui să fac pentru a nu răni o altă persoană. Mai precis, am rămas însărcinată cu un bărbat însurat. Problema este că eu îmi doresc să păstrez copilul, chiar dacă tatăl lui va lipsi total din viața noastră, însă el îmi cere să renunț la sarcină.

Problema este că mai am doar două săptămâni, după care nu voi mai putea decide, sarcina fiind deja destul de avansată. Iaru eu nu mă pot hotărî.

Am greșit având încredere în el

Știu că am făcut o mare greșeală să intru într-o relație cu un bărbat însurat. Dar nu cred că sunt singura vinovată în toată această situație. Eu am greșit că am acceptat, dar el a fost cel care mi-a făcut avansuri și a încercat cu toate puterile lui să mă cucerească. Ba, mai mult, mi-a povestit mereu cât de nereușit e mariajul lui și cum încearcă să divorțeze, dar n-are curaj. Îmi spunea că dacă ar avea lângă el o femeie ca mine nu ar sta pe gânduri și ar ieși din acea căsnicie în care ajunseseră să se chinuie reciproc.

Recunosc, am făcut o greșeală crezându-l, dar trebuie să recunosc: e un bărbat bine, e inteligent, are umor, e incredibil de șarmant și orcât ai fi de sfântă, tot te impresionează când îți mai și spune că așteaptă doar o scânteie care să-l ajute să se elibereze din capcana în care, spunea el, l-a prins soția lui.

Am fost împreună aproape un an și, în ultimele luni, ne expuneam fără probleme. Îmi spunea că nu-i pasă dacă e văzut, ci așteaptă doar să devină publică relația noastră, ca să aibă motiv de divorț.

Am rămas însărcinată cu un bărbat însurat

Totul însă s-a năruit în momentul în care i-am spus că sunt însărcinată. S-a schimbat radical, parcă nu mai era el. Dintr-o dată nu se mai expunea cu mine, de teamă să nu fim văzuți împreună. În plus, îmi cere insistent să renunț la sarcină. Mă sună zilnic să mă întrebe dacă am făcut programare la medic sau dacă am „rezolvat problema”.

Acum, eu nu sunt supărată pe el că nu-și dorește un copil cu mine. În cele din urmă, am știut de la bun început că e posibil să se răzgândească. Aveam momente când se părea că se străduiește prea mult să fie convingător. Iar asta îmi dădea de bănuit, cumva, că nu e sincer. Dar eu am 32 de ani. Un avort la vârsta asta s-ar putea să mă afecteze în așa fel, încât să nu mai pot avea copii vreodată.

Retrăiesc povestea mamei mele

Pe de altă parte, știu din experiența mamei mele, care m-a crescut singură, că într-un bărbat nu poți avea încredere deplină. Oricând poate să te trădeze, să te abandoneze. Asta chiar dacă ești legată de el cu toate chingile posibile, emoționale, sociale sau financiare. Acesta este motivul pentru care m-a învățat mereu să fiu independentă, să nu depind de nimeni niciodată. Iar dacă un bărbat mă va părăsi vreodată, să consider că e doar pierederea lui, nu a mea.

Acum, când am văzut cât e de panicat la ideea de a avea un copil cu mine – și de obligațiile ce ar surveni de aici – am înțeles că e un bărbat din aceeași categorie ca și tatăl meu. Un om laș, care a fugit de responsabilități și a plecat la scurt timp după ce m-am născut eu. Nu l-am cunoscut, nu vreau să-l cunosc și, probabil, nici copilul meu nu ăși va cunoaște vreodată tatăl.

Nu mă sperie gândul de a-mi crește singură copilul. Dar mă sperie puțin faptul că nu știu de ce ar fi în stare, dacă va afla că am păstrat copilul. La drept vorbind, faptul că am rămas însărcinată cu un bărbat însurat nu a fost visul vieții mele. Dar nici nu mai  vreau să am de-a face cu el vreodată, în niciun fel. Însă el acum mă șicanează și insistă să-i spun că am „rezolvat problema”, de parcă un copil ar fi „o problemă”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Dacă ai și tu o poveste despre care crezi că merită spusă, nu ezita sa ne ajuți să o facem cunoscută comunității Ego.ro. Aici se leagă prietenii sau poți afla răspunsuri pe care alte persoane e posbil să ți le ascundă, din diferite motive. Scrie-ne povestea ta pe redactia@ego.ro, anunță-ne cum vrei să apară și dacă ai nevoie și de opinia unui specialist. Putem cere părerea unui expert și poate așa găsești mai ușor o rezolvare, o alinare sau măcar un gând bun din partea comunității EGO.RO!. De asemnea, la cerere, identitatea persoanei care ne scrie nu va fi făcută publică!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
7.1 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *