Amestecul puternic care elimină mirosul urât de la chiuveta din bucătărie. Iată ce trebuie să faci de fapt. Efectele sunt uimitoare

Problema va dispărea după o singură folosire

Scris de: Daoud Andra

07 Feb. 2023

Amestecul puternic care elimină mirosul urât de la chiuveta din bucătărie. Iată ce trebuie să faci de fapt. Efectele sunt uimitoare

Se poate întâmpla, de multe ori, să remarci un miros neplăcut în bucătărie și să nu știi de unde vine. Scurgerea de la chivetă poate fi sursa acelui miros, iar pentru a scăpa de această problemă, poți apela la câteva remedii casnice și la îndemână. Din ce se face amestecul puternic care elimină mirosul urât de la chiuveta din bucătărie? Problema va dispărea după prima folosire.

Cum faci amestecul puternic care elimină mirosul urât de la chiuveta din bucătărie

În scurgerea de la chiuveta din bucătărie se pot acumula microorganisme care, în timp, duc la înfundarea acesteia sau ajung să emane un miros urât. Resturile de mâncare care rămân blocate în scurgere ajung să mucegăiască și să capete un miros neplăcut, care se răspândește în toată bucătăria.

Pentru a scăpa de această problemă, poți apela la produse chimice pentru curățarea țevilor, dar ai la îndemână și câteva remedii casnice. Acestea merită încercate pentru că sunt 100% naturale, ieftine și, de cele mai multe ori, se dovedesc a fi foarte eficiente.

Citește și: Obiecte pe care nu trebuie să le ții în bucătărie. Țin departe prosperitatea de casa ta

Pentru început, poți turna o jumătate de pahar de oțet alb în scurgere. Lasă-l să acționeze, după care toarnă o oală de apă fierbinte, pentru a curăța resturile alimentare. Dacă oțetul în sine nu se dovedește a fi eficient, poți apela la un amestec mai puternic, pe bază de bicarbonat de sodiu și oțet sau zeamă de lămâie. Atunci când amesteci un element acid cu unul bazic, rezultă o reacție chimică puternică.

Toarnă conținutul unui plic de bicarbonat în chiuveta din bucătărie, după care pune imediat o jumătate de pahar de oțet sau de zeamă de lămâie. Cele două ingrediente vor avea o reacție chimică și este posibil să iasă în chiuvetă o spumă albă. Lasă amestecul să acționeze câteva ore, după care poți turna apă fierbinte, pentru ca țevile să se curețe.

Citește și: De ce să pui sare în scurgerea de la chiuvetă. Trucul e genial, îl vei folosi mereu

Amestecul puternic care elimină mirosul urât de la chiuveta din bucătărie
Lasă apa să curgă câteva minute după ce amestecul a acționat

De ce să torni ulei în chiuvetă atunci când pleci de acasă

Atunci când folosești chiuveta constant și cureți scurgerea, resturile alimentare nu apucă să se depună și să emane miros urât. Atunci când pleci de acasă pentru mai multe zile însă, este posibil ca la întoarcere să ai surpriza neplăcută ca în casă să fie un miros neplăcut, iar cauza să fie scurgerea chiuvetei din bucătărie.

Citește și: Ingredientul banal care îți lasă chiuveta și cada imaculate. Îndepărtează calcarul, baia va arată minunat

Poți evita foarte ușor această situație, dacă torni ulei în chiuvetă înainte de a pleca. O jumătate de pahar de ulei este suficientă, iar acesta va crea o peliculă protectoare pe țevi și va împiedica resturile alimentare rămase acolo să emane miros urât. Astfel, la întoarcerea acasă, nu vei găsi miros neplăcut în bucătărie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce nu au făcut niciodată Ramona Olaru, Dani Oțil și Răzvan Simion
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *