Anghel Damian, detalii incredibile din culisele serialului Clanul, sezonul 2: „Împreună cu Lia facem această muncă la patru mâini” VIDEO EXCLUSIV

Anghel Damian: „Sezonul doi vine repede”

Anghel Damian a devenit cunoscut după rolul jucat în serialul „VLAD”, însă celebritatea a dobândit-o mai mult din postura de scenarist și regizor. Pe lângă filmele de lungmetraj, dar și cele de scurtmetraj pentru care a scris, Anghel are la activ și două dintre cele mai de succes seriale tv produse în România în ultimii ani. Anghel Damian a povestit în exclusivitate pentru EGO.ro că în momentul de față are în lucru sezonul 2 al serialului „Clanul”, o muncă care nu este deloc ușoară, dar la care are ajutor de nădejde.

Anghel Damian lucrează la sezonul al doilea din „Clanul”

În timp ce pe micul ecran rulează primul sezon al serialului „Clanul”, Anghel Damian a început filmările pentru cel de-al doilea. Așa că, în momentul de față, timpul nu este tocmai cel mai bun prieten al lui.

„Sezonul doi vine repede. Vom aștepta puțin pentru acest sezon, foarte puțin. E flatant când lumea ne spune că vrea să vadă cât mai multe episoade și cât mai repede. Până la urmă noi facem asta pentru public. Povestea avea de la început un pilon foarte activ și cu o intrigă care te ține în suspans permanent, la care am adăugat și noi elementele de poveste originală și de lume românească și a prins extraordinar de bine. Avem un feedback extraordinar pentru serial”, ne-a povestit tânărul scenarist.

Citește și: Codin Maticiuc l-a introdus pe Anghel Damian în cercul lui Nuțu Cămătaru. „L-am introdus în zona asta de „mafioto-interlopo” EXCLUSIV

Totuși, Anghel mărturisește că nu ar fi putut face asta de unul singur și că alături de el este o întreagă echipă. Deși nu mai formează un cuplu cu regizoarea Lia Bugnar, cei doi au în continuare o relație profesională foarte bună și, indiferent de circumstanțe, niciodată nu va anula unul celuilalt aceste calități. Astfel că, pentru că în serialul „VLAD” au făcut o treabă extrem de bună în echipă, și pentru „Clanul” merg pe aceeași metodă.

„E o muncă permanentă și pentru că ritmul este unul amețitor, pentru noi la filmare. Așa cum este în serial pentru telespectatori, o intrigă și un suspans, așa este și este pentru noi, dacă reușim să terminăm sau nu. Împreună cu Lia (n.r. Lia Bugnar- co-scenarist) facem această muncă la patru mâini. Zilele trecute, spre exemplu, am avut un turneu la Iași și am scris pe avion, la hotel, după spectacol. La fel și Lia, scrie și ea pe unde apucă. Ești ca la un maraton permanent și trebuie să ieșim câștigători”, a mai completat Anghel Damian pentru EGO.ro.

Anghel Damian scrie de zor pentru serialul Clanul
Anghel Damian și o parte din echipa de la serialul Clanul

„În general oamenii care regizează sau scriu, nu își dau seama că și-au creat un comportament prin care permanent studiază tot ce e în jurul lor”

Pentru Anghel Damian munca de scenarist nu se termină niciodată și nu există pauze, indiferent dacă proiectul pentru care lucrează efectiv și-a încheiat filmările.

„În general munca scenaristului este activă. El cât trăiește un eveniment obișnuit încearcă să desfacă situația, studiază caractere, personaje. Din viață iei foarte multe. Atât direct, conștient, cât și subliminal. Se așază întâlniri, amintiri și ele sunt transpuse după aceea. Până la urmă e o meserie care te obligă la asta, nu e ceva care să fie cu adevărat spectaculos. Eu nu îmi dau seama și în general oamenii care regizează sau scriu, nu își dau seama că și-au creat un comportament prin care permanent studiază tot ce e în jurul lor. Devine o a doua natură”, ne-a mai declarat Anghel.

Așa cum a spus încă de la începutul primului episod, Anghel a făcut modificări constante asupra personajelor din film și, le-a oferit mai multă expunere și celor secundare, atunci când a simțit că și publicul își dorește asta. Este exemplul personajului interpretat de Codin Maticiuc.

„Iulică rămâne cu noi”

Speriați de faptul că au început filmările pentru sezonul doi, iar Codin Maticiuc se află în Statele Unite, unde partenera lui de viață a adus-o pe lume pe cea de-a doua fiică, Ilinca, nu am putut să nu-l întrebăm pe scenarist dacă cumva în următorul sezon nu-l mai vedem pe Codin în rolul lui Iulică.

„Iulică o să fie cu noi. E un cuplu comic cu George Ivașcu. Iulică și Pelicanul sunt adorabili. Să știi că undeva nu întâmplător că este plecat pentru că personajul Iulică va suferi o întâmplare, o transformare, dar Iulică rămâne cu noi”, ne-a asigura Anghel Damian, motivând oarecum absența lui Codin din primele zile de filmare.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *