Blue Monday în 2023. Cum să treci cu bine peste cea mai deprimantă zi din an

Trucuri pentru a depăși cu bine această zi

Scris de: Daoud Andra

16 Jan. 2023

Blue Monday în 2023. Cum să treci cu bine peste cea mai deprimantă zi din an

A treia zi de luni din luna ianuarie a fiecărui an este considerată cea mai deprimantă zi. Psihologii au ajuns la concluzia că, în jurul acestei zile, majoritatea planurilor pe care oamenii și le-au făcut de Revelion eșuează. Este momentul în care cei mai mulți își dau seama că nu se vor ține de ce și-au propus la finalul anului trecut. Cum depășești mai ușor Blue Monday în 2023? Ponturi pentru a trece cu bine peste această zi.

Cum depășești mai ușor Blue Monday în 2023

Blue Monday în 2023 pică pe 16 ianuarie, aceasta fiind a treia zi de luni din acest an. Potrivit specialiștilor, este cea mai tristă zi din an, iar motivele sunt multiple. Pe de-o parte, vremea mohorâtă ne poate face să ne simțim lipsiți de energie și motivație. În plus, este luni, iar prima zi din săptămână nu este preferata oamenilor care trebuie să meargă la serviciu sau la școală.

Planurile pe care mulți și le-au făcut la începutul anului încep să eșueze în această perioadă, crescând lipsa de motivație de a le duce mai departe. Pentru a trece mai ușor pentru această zi, specialiștii vin cu o serie de sfaturi.

Citește și: Cum a scăpat vloggerița Mimi de depresie. „Nu cred în rușine”. Ce sfat are pentru cei care trec prin această situație VIDEO EXCLUSIV

Odihnește-te suficient

Oboseala duce la creșterea nivelului de anxietate și a hormonilor de stres. Este recomandat să dormi 7-8 ore pe noapte, pentru a da randament și a funcționa în parametrii optimi. Odihna te ajută să vezi lucrurile mai limpezi și să iei mai ușor decizii. Evită să faci planuri sau să iei hotărâri importante atunci când ești obosit.

Amână activitățile care îți consumă energie

Dacă ai de îndelinit o activitate care te solicită foarte mult încearcă, pe cât posibil, să nu o faci în prima zi a săptămânii. Lucrurile care ne provoacă mai ales psihic contribuie la starea generală proastă. Începe săptămâna cu activități mai ușoare și plăcute și lasă-le pe cele solicitante pentru când vei avea mai multă energie și motivație.

Blue Monday în 2023
Blue Monday este considerată cea mai tristă zi din an

Fă sport

Mișcarea ajută în orice zi, dar mai ales de Blue Monday este recomandat să începi ziua cu o serie de exerciții fizice. Nu trebuie neapărat să mergi la sală, poți face un antrenament ușor, acasă. Exercițiile fizice contribuie la scăderea nivelului de stres, pentru că în timp ce faci mișcare, în organism se secretă dopamină și serotonină. În plus, dacă începi ziua făcând mișcare, crește nivelul de energie.

Nu sări peste micul dejun

Prima masă a zilei este importantă mai ales în zilele când nivelul de energie este scăzut. Alege să mănânci ceva ce îți place și care îți aduce energie. Bea o cafea bună sau un ceai calmant, iar ziua va începe într-o cu totul altă notă pentru tine.

Poartă lucruri care să îți dea încredere în tine

Cu toții avem zile bune și zile mai puțin bune. Blue Monday se spune că este o zi proastă pentru cei mai mulți oameni. Pantru a trece mai ușor peste energia cu care vine această zi, putem apela la tot felul de trucuri. Poartă o ținută care să îți dea încredere în tine, un machiaj și o coafură care să te avantajeze și vei începe ziua cu o energie bună.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *