Când se adaugă, de fapt, smântâna în ciorbă. Regula de aur a bucătarilor de top

Când se adaugă, de fapt, smântâna în ciorbă. Regula de aur a bucătarilor de top

Tinerele care învață să pregătească diverse preparate sunt predispuse să facă mici greșeli. În majoritatea cazurilor, gospodinele la început de drum nu știu când să adauge smântâna în ciorbă. Ei bine, nu este un lucru de care să vă fie rușine, deoarece cu toții învățăm pas cu pas, iar cine a zis că repetiția este mama învățăturii nu a greșit. Astfel, încearcă din nou și aplică sfatul pe care vi-l oferim astăzi.

Află dacă contează ce tip de smântână folosești

Puțină grăsime, de obicei sub formă de unt și ulei de măsline, este esențială pentru a da consistență unei supe. Grăsimea este, de asemenea, un instrument prin care putem aduce arome, contribuind astfel la gustul final al preparatului nostru.

Astfel, în special în cazul rețetelor care includ smântână, trebuie să știm care este momentul potrivit pentru a adauga acest ingredient. Există o varietate de tipuri de smântână, de la cea fermentată, lichidă, smântâna dulce până la cea specială pentru gătit.

Cu toate acestea, indiferent de tipul de smântână folosit, există o regulă de aur pe care ar trebui să o cunoască toate gospodinele.

Citește și: Ce să adaugi în ciorbă în loc de smântână. Ingredientul secret care îi dă un gust deosebit, iese delicioasă și cu puține calorii

Când se adaugă smântână în ciorbă

Conform sfaturilor oferite de bucătari, smântână ar trebui adăugată în ciorbă abia după ce a ajuns la temperatura camerei, nu imediat după ce ați scos-o din frigider.

Când se adaugă smântâna în ciorbă ca să nu se brânzească

De asemenea, trebuie să mai țineți cont de o altă recomandare și anume că smântâna se poate îngroșa cu puțină făină sau amidon, înainte de a o adăuga în ciorbă.

Vezi și: Câtă smântână se pune la ciorba de burtă, de fapt. De asta nu iese pufoasă și densă, secretul gospodinelor pricepute

Ce greșeli se mai pot face

Un alt sfat oferit de gospodinele experimentate este să nu amestecați smântâna cu pasta de roșii, deoarece aceasta din urmă este considerată un sos acid și poate afecta textura și gustul supei.

În plus, s-ar putea să fie tentant să aruncați toate ingredientele tocate într-o oală, să adăugați bulionul și să fierbeți la foc mic până se înmoaie. Cu toate acestea, un pas crucial este să rumeniți toate ingredientele înainte de a adăuga bulionul, deoarece acest proces va aduce un plus de aromă și dulceață preparatului.

Te poate interesa și: Ce să faci dacă ciorba iese prea sărată. Ingredientul pe care să-l adaugi, rezolvă imediat problema

O altă greșeală comună este să așteptați până la sfârșitul procesului de gătit pentru a potrivi gustul ciorbei. Adăugarea de sare și alte condimente la începutul procesului de gătit permite aromei să se integreze mult mai bine, iar sarea adăugată la legume înainte de a le adăuga în ciorbă poate scoate și mai multă savoare din acestea.

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce are Doinița Oancea de pe platoul “Inimă de țigan” în casă
8.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *