Când se adaugă, de fapt, smântâna în ciorbă. Regula de aur a bucătarilor de top

Cand se adauga, de fapt, smantana in ciorba

Tinerele care învață să pregătească diverse preparate sunt predispuse să facă mici greșeli. În majoritatea cazurilor, gospodinele la început de drum nu știu când să adauge smântâna în ciorbă. Ei bine, nu este un lucru de care să vă fie rușine, deoarece cu toții învățăm pas cu pas, iar cine a zis că repetiția este mama învățăturii nu a greșit. Astfel, încearcă din nou și aplică sfatul pe care vi-l oferim astăzi.

Află dacă contează ce tip de smântână folosești

Puțină grăsime, de obicei sub formă de unt și ulei de măsline, este esențială pentru a da consistență unei supe. Grăsimea este, de asemenea, un instrument prin care putem aduce arome, contribuind astfel la gustul final al preparatului nostru.

Astfel, în special în cazul rețetelor care includ smântână, trebuie să știm care este momentul potrivit pentru a adauga acest ingredient. Există o varietate de tipuri de smântână, de la cea fermentată, lichidă, smântâna dulce până la cea specială pentru gătit.

Cu toate acestea, indiferent de tipul de smântână folosit, există o regulă de aur pe care ar trebui să o cunoască toate gospodinele.

Citește și: Ce să adaugi în ciorbă în loc de smântână. Ingredientul secret care îi dă un gust deosebit, iese delicioasă și cu puține calorii

Când se adaugă smântână în ciorbă

Conform sfaturilor oferite de bucătari, smântână ar trebui adăugată în ciorbă abia după ce a ajuns la temperatura camerei, nu imediat după ce ați scos-o din frigider.

Când se adaugă smântâna în ciorbă ca să nu se brânzească

De asemenea, trebuie să mai țineți cont de o altă recomandare și anume că smântâna se poate îngroșa cu puțină făină sau amidon, înainte de a o adăuga în ciorbă.

Vezi și: Câtă smântână se pune la ciorba de burtă, de fapt. De asta nu iese pufoasă și densă, secretul gospodinelor pricepute

Ce greșeli se mai pot face

Un alt sfat oferit de gospodinele experimentate este să nu amestecați smântâna cu pasta de roșii, deoarece aceasta din urmă este considerată un sos acid și poate afecta textura și gustul supei.

În plus, s-ar putea să fie tentant să aruncați toate ingredientele tocate într-o oală, să adăugați bulionul și să fierbeți la foc mic până se înmoaie. Cu toate acestea, un pas crucial este să rumeniți toate ingredientele înainte de a adăuga bulionul, deoarece acest proces va aduce un plus de aromă și dulceață preparatului.

Te poate interesa și: Ce să faci dacă ciorba iese prea sărată. Ingredientul pe care să-l adaugi, rezolvă imediat problema

O altă greșeală comună este să așteptați până la sfârșitul procesului de gătit pentru a potrivi gustul ciorbei. Adăugarea de sare și alte condimente la începutul procesului de gătit permite aromei să se integreze mult mai bine, iar sarea adăugată la legume înainte de a le adăuga în ciorbă poate scoate și mai multă savoare din acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Cum alegi vinul potrivit pentru masa de Crăciun: recomandări de la expertii Unvinpezi.ro

Casa și grădina ta: decor și îngrijire

Cum alegi vinul potrivit pentru masa de Crăciun: recomandări de la expertii Unvinpezi.ro

Sărbătorile de iarnă înseamnă mese îmbelșugate, momente petrecute alături de cei dragi și preparate tradiționale care nu lipsesc din nicio casă, de la sarmale și…
Super Tasting pe harta României – un tur național de degustări premium, semnat Paharnicul.ro și Unvinpezi.ro

Utile

Super Tasting pe harta României – un tur național de degustări premium, semnat…

Două platforme dedicate vinului de calitate, Paharnicul.ro şi Unvinpezi.ro, au lansat, începând cu luna mai 2025, „Super Tasting”, un tur naţional de degustări premium, care…
Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…