Când se aplică crema de ochi: dimineața sau seara? Regula esențială în îngrijirea pielii

Procesul pare atât de simplu, însă nu ne descurcăm întotdeauna bine, astfel că vom afla de la specialiști când și cum să o facem.
Când se aplică crema de ochi: dimineața sau seara? Regula esențială în îngrijirea pielii

Tratamentele pentru față sunt extrem de importante și nu trebuie să lipsească din rutina noastră zilnică. O cremă bună de față sau una de ochi pot preveni efectele îmbătrânirii, astfel că trebuie să știm cum le aplicăm și mai ales, care este cel mai bun moment al zilei pentru a face asta. Iată mai jos când se aplică crema de ochi: dimineața sau seara.

Când se aplică crema de ochi. Cum trebuie să aplicăm conturul ochilor

Procesul pare atât de simplu, însă nu ne descurcăm întotdeauna bine, astfel că vom afla de la specialiști când și cum să o facem.

Epiderma din jurul ochilor este deosebit de fină și delicată, fiind deosebit de vulnerabilă la agresiunile externe.

Pielea din jurul ochilor este partea feței care arată prima dată semnele îmbătrânirii: riduri, talpi de ciorb, cearcăne, pungi, pleoape inflamate.

Când se aplică crema de ochi: dimineața sau seara
Când se aplică crema de ochi: dimineața sau seara

Din acest motiv, trebuie să acordăm o îngrijire zilnică deosebită, dedicându-ne puțin timp și disciplină, împreună cu o aplicare corectă a produselor de tratament cu texturi fine și ingrediente active de eficacitate și siguranță dovedite.

Este important să nu folosim aceeași cremă hidratantă pe care o folosim pe restul feței, deoarece pielea din jurul ochilor are caracteristici deosebite.

Conturul ochilor trebuie aplicat atât dimineața cât și seara

  • Dimineața: după rutina obișnuită ar trebui să terminați cu conturul ochilor. Mai presus de toate, de la vârsta de 25 de ani, când pielea noastră începe să aibă nevoie de ajutor suplimentar.
  • Noaptea: trebuie să-l aplicați înainte de cremă sau ser. Această aplicare este importantă, deoarece acest timp de odihnă pielea absoarbe produsele și pielea este relaxată și are o eficacitate mai mare.

Când se aplică crema de ochi. Pași importanți de urmat:

Începeți prin a vă demachia pe față, trecând ușor un tampon de bumbac peste ochi (pleoape și gene).

Pe fața curată, aplicați o cantitate mică din produsul tău cu atingeri moi în jurul ochilor și pleoapelor, masând ușor între sprâncene și zona picioarelor ciobiei.

Efectuați o aplicație „clic” cu degetul mijlociu și inelar. Acest lucru favorizează stimularea microcirculației dermice. Daca aveți „pungi” cel mai bine este sa aplicați conturul ochilor cu mici atingeri din exterior spre interior. De la pomete până la canalul lăcrimal al ochiului pentru a ajuta sistemul limfatic și a facilita drenarea excesului de lichid reținut în această zonă. Veți putea îmbunătăți aspectul acestei zone.

Dacă aveți cearcăne pielea are nevoie de un plus de hidratare și nutriție. Așa că este de preferat să aplicați conturul ochilor din interior spre exterior. Asta, pentru a desface zona și a înmuia progresiv liniile de expresie.

Puneți palmele mâinilor peste ochii închiși și apăsați ușor timp de câteva secunde și faceți câteva repetări. Și mai presus de toate, relaxați-vă câteva minute.

Ce cremă de ochi puteți folosi

Pentru aplicarea unui contur de ochi există nenumărate produse, dar fiecare dintre noi are piele și nevoi diferite. De aceea este important să faceți o alegere bună, în funcție de tenul pe care îl aveți. Pentru asta, puteți întreba un specialist. Astfel, vă asigurați că crema folosită este de cea mai bună calitate.

Crema de ochi trebuie să aibă un efect decongestionant, hidratant și fermant care combate ridurile și liniile de expresie precum și luminează aspectul. Textura sa este matasoasa și se absoarbe rapid, oferind o senzație plăcuta care reconfortează imediat zona delicată din jurul ochilor.

Serumul de ochi este extrem de important. Crema minimizează extrem de eficient multiplele semne de îmbătrânire din jurul ochilor: linii fine și riduri, flaciditate, pungi și cearcăne.

La fel de important este un micro-lifting specific de strângere și regenerare care reușește să estompeze ridurile cu efect de umplere și amortizare încă de la prima aplicare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce a descoperit Cristina Spătar după ce și-a făcut analizele
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *