Când se sărbătorește de fapt Sfântul Valentin în calendarul ortodox. Nu e pe 14 februarie

Cum a apărut sărbătoarea de Sfântul Valentin
Când se sărbătorește de fapt Sfântul Valentin în calendarul ortodox. Nu e pe 14 februarie

Foarte mulți oameni mai spun sărbătorii de Valentine’s Day și Sfântul Valentin, însă nu este deloc așa. Acest sfânt nu este prăznuit pe data de 14 februarie, ci în cu totul altă zi.

Când este sărbătorit, de fapt, Sfântul Valentin

Oamenii mai spun zilei de Valentine’s Day și Sfântul Valentin, numai că această sărbătoare a iubirii nu are legătură cu Sfântul Valentin din calendarul ortodox. Contrar așteptărilor, pentru că numele acestei sărbători populare în America și care a fost preluată și la noi ar sugera o legătură cu Sfântul Valentin, iată că lucrurile stau complet diferit.

Sfântul Valentin apare de mai multe ori în calendarul ortodox, însă nicidecum pe data de 14 februarie. Acest sfânt apare în calendar în luna februarie, dar pe data de 16, alături de Sfântul Mucenic Pamfil. Sfântul Valentin mai este sărbătorit de biserica ortodoxă și pe data de 30 iulie, alături de Sfinții Apostoli Sila, Silvan, Crescent, Epenetos și Andronic.

Totodată, în sinaxarul Bisericii Ortodoxe Române mai sunt trecuți și alți sfinți cu acest nume, însă nu pe data de 14 februarie. În calendar mai apar: Sf. Muceniță Valentina – 10 februarie, Sf. Mucenic Valentin – 24 aprilie, Sf. Valentin – 24 octombrie.

În calendarul romano catolic era pomenit pe data de 14 februarie un Sfânt Valentin, însă a fost scos de acolo în anul 1969 din cauza ambiguității datelor care au făcut ca ei să fie sfânt.

Citește și – Florile cu care nu dai greș de Valentine’s Day. Cu ce buchet îți poți impresiona iubita

De unde a pornit sărbătoarea de Sfântul Valentin

Tradițiile de sfântul Valentin își au originea în Roma Antică, în cadrul sărbătorilor numite Lupercalia. Se organizau în fiecare an pe data de 15 februarie și erau cinstite zeitățile Juno și Pan, care simbolizau sexualitatea și fertilitatea. În acea zi, tinerele necăsătorite scriau bilete de amor, iar flăcăii alegeau dintr-o urnă câte un mesaj. Apoi cei care așteptau să se însoare trebuiau să o curteze pe fata care a scris biletul și care s-a semnat la final.

Cu mult timp în urmă, ziua de Sfântul Valentin mai era numită și ziua nunții păsărilor. Oamenii credeau că în această zi înaripatele își găseau sufletul pereche cu care vor petrece restul vieții lor.

Superstiții de Valentine’s Day. Ce cadouri să nu cumperi pentru persoana iubită

Există mai multe cadouri despre care se spune că nu e bine să le oferi de Valentine’s Day. Aici se încadrează ceasurile, bijuteriile chihlimbar, portofel gol, cravată, lumânări, produse de igienă personală și perle.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *