Care sunt cele mai bune vinete pentru salată. Detaliul la care trebuie să fii atent, la ce să te uiți când le cumperi

Acestea sunt cele mai potrivite vinete pentru salată

Scris de: Daoud Andra

11 Sep. 2023

Care sunt cele mai bune vinete pentru salată. Detaliul la care trebuie să fii atent, la ce să te uiți când le cumperi

Salata de vinete este unul dintre cele mai iubite preparate din bucătăria românească. Nimic nu se compară cu aroma de vinete proaspăt coapte, amestecate cu ceapă, maioneză sau servite doar cu sare și cu puțin ulei. Care sunt cele mai bune vinete pentru salată și cum să faci ca preparatul să aibă un gust desăvârșit.

Soiuri de vinete potrivite pentru copt

Vinetele sunt unele dintre cele mai aromate și mai apreciate legume de toamnă. În România se cultivă mai multe soiuri ale acestei legume, care se diferențiază între ele după formă, aspectul cojii, dar și după consistență. De asemenea, cei care cultivă vinete aleg soiurile pe care le plantează și în funcție de alți factori. Contează dacă legumele vor sta în solar sau în câmp deschis, dar și timpul de coacere. Unele soiuri sunt gata de cules mai repede decât altele.

Citește și: Ce să adaugi în salata de vinete ca să fie deosebit de fină și ușoară. Trucul pe care trebuie să-l afli

Atunci când vine vorba despre a găti vinetele, acestea trebuie alese în funcție de preparat. Cele mai bune vinete pentru copt sunt cele mari, cărnoase, care au mult miez. În acest fel, după coacere, după ce au fost curățate și scurse de apă, trebuie să rămână o cantitate mare de miez, pentru ca vinetele să fie spornice.

Cu ce poți să înlocuiești uleiul în salata de vinete
Salată de vinete

Care sunt cele mai bune vinete pentru salată

Nu doar cantitatea de vinete care rămâne după coacere este un detaliu important, ci și consistența miezului. Sunt ideale pentru salată vinetele care nu au foarte multe semințe. Există soiuri de vinete hibrid, care nu au deloc semințe în interior. Cu cât are mai puțini sâmburi, cu atât salata de vinete va fi mai fină și mai cremoasă.

Citește și: De ce să pui gălbenuș în salata de vinete. Nu vei renunța niciodată la acest truc formidabil

Cele mai bune vinete sunt cele care au coaja lucioasă și puțin elastică. Atunci când le apăsăm cu degetul, au o textură cauciucată. De asemenea, vinetele trebuie să fie cât mai proaspete, să aibă codițele verzi, să nu aibă urme de lovituri sau de stricăciuni.

Evitați vinetele lunguiețe și subțiri, pentru că acelea nu au o cantitate mare de miez. Ele nu sunt potrivite pentru copt, ci pentru a face diferite rețete de mâncăruri cu vinete.

Ce să pui la salata de vinete în loc de maioneză

Fiecare gospodină are o modalitate preferată de a face salata de vinete. În timp ce unele adaugă maioneză din ouă sau vegetală în acest preparat, altele adaugă doar câteva linguri de ulei în compoziție, pentru a oferi cremozitate preparatului.

Citește și: Cu ce se leagă salata de vinete dacă a ieșit prea moale. Trucul isteț care o face din nou pufoasă și gustoasă

Una dintre cele mai gustoase metode de a face salata de vinete este cu pastă de susan în loc de maioneză. Rețeta este inspirată din bucătăria orientală, iar salata de vinete preparată în acest fel este extrem de gustoasă. De asemenea, se poate adăuga și usturoi copt în rețetă, în loc de ceapă, precum și o lingură de iaurt.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
9.2 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *