Ce să adaugi în salata de vinete ca să fie deosebit de fină și ușoară. Trucul pe care trebuie să-l afli

Ce să adaugi în salata de vinete ca să fie deosebit de fină și ușoară. Trucul pe care trebuie să-l afli

Încă mai puteți găsi vinete proaspete în piețe și grădini, așadar vă puteți bucura de aroma lor proaspătă într-o delicioasă salată de vinete. De asemenea, puteți prepara această salată în oricare perioadă a anului, folosind vinete congelate și coapte, astfel că nu sunteți limitați de sezonul de recoltare. Însă, vă împărtășim un ingredient secret care vă va face să salivați de poftă numai gândindu-vă la acest preparat.

Ce ingredient secret mai poți adăuga în salata de vinete

Salata de vinete este un preparat rapid și adorat de pofticioși. De asemenea, o salată de vinete reprezintă alegerea excelentă pentru a vă satisface rapid foamea și pofta de ceva delicios.

Cu ce se albește salata de vinete

Cu toate acestea, uneori, din cauza maionezei, salata de vinete poate părea puțin grea. Așadar, astăzi vă dezvăluim un alt ingredient secret care vă va permite să savurați acest preparat într-un mod mai sănătos.

Astfel, îți recomandăm să adaugi în salată de vinete dovlecei fierți și pasați, că să devină mai fină și ușoară.

Citește și: De ce să pui gălbenuș în salata de vinete. Nu vei renunța niciodată la acest truc formidabil

Salată de vinete cu dovlecei este un deliciu

Salata de vinete cu dovlecei este, fără îndoială, o explozie de arome. Această combinație inedită aduce prospețime și savoare pe farfurie, fiind o alegere minunată pentru oricine dorește să experimenteze gusturi noi și să se bucure de o salată răcoritoare și gustoasă.

Ingrediente

  • 500 g vinete coapte, scurse de apă
  • 400 g dovlecei
  • 1 ceapă
  • 150 ml ulei
  • 2 gălbenușuri
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie

Vezi și: Cu ce se leagă salata de vinete dacă a ieșit prea moale. Trucul isteț care o face din nou pufoasă și gustoasă

Cum prepari o salată ușoară și gustoasă

Într-o oală, adăugați apă și sare și puneți-o la fiert. Curățați dovleceii și tăiați-i în cubulețe potrivite. Când apa a dat în clocot, adăugați dovleceii și fierbeți-i timp de 5-6 minute sau până când devin moi. Scoateți dovleceii și lăsați-i să se scurgă într-o sită, procedați la fel și cu vinetele coapte și curățate.

Asigurați-vă că se scurg bine de apă pentru a evita să obțineți o salată prea apoasă. Între timp, pregătiți maioneza. Puneți gălbenușurile într-un bol și începeți să amestecați cu un mixer sau o lingură de lemn.

Adăugați uleiul puțin câte puțin, până când obțineți consistența dorită. Dacă maioneză începe să se separe, adăugați puțină apă rece pentru a o repara.

Te poate interesa și: Salată de vinete după o rețetă veche. Singurul ingredient care o face foarte gustoasă și pufoasă

Zdrobiți dovleceii scurși cu o furculiță și tăiați vinetele cu grijă, pentru a nu le schimba culoarea. Amestecați vinetele și dovleceii, adăugați sare și piper după gust, și introduceți ceapa tocată fin.

Încorporați maioneza treptat, în funcție de consistența dorită. Finalizați cu zeamă de lămâie, ajustând cantitatea în funcție de preferințele dumneavoastră.

Dacă urmezi acești pași îți garantăm că vei pregăti cea mai delicioasă salată de vinete și dovlecei, perfectă pentru a vă răcori în orice moment al anului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
8.9 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *