Cât bicarbonat de sodiu se pune, de fapt, în apa cu care uzi florile. Așa nu le distrugi, ci vor înflori abundent

Află ce cantitate de bicarbonat de sodiu se pun în apa cu care uzi florile
Cât bicarbonat de sodiu se pune, de fapt, în apa cu care uzi florile. Așa nu le distrugi, ci vor înflori abundent

Bicarbonatul de sodiu este un produs util la multe activități casnice și nu ar trebui să lipsească din nicio locuință. De asemenea, acest produs miraculos poate fi utilizat și pentru a uda plantele, însă, cantitatea pe care o adaugi în apă este foarte importantă. Iată cât praf se pune, de fapt, în apa cu care uzi florile!

Iată cantitatea corectă de bicarbonat pe care ar trebui să o adaugi în apa cu care uzi plantele

Nu mai este niciun secret că bicarbonatul de sodiu are multiple întrebuințări, fiind recomandat în medicină sau în cosmetică, unde poate fi utilizat ca deodorant sau pentru albirea dinților.

Totodată, acest produs poate fi folosit și în gospodărie, de exemplu pentru deblocarea țevilor. De asemenea, praful miraculos mai poate fi utilizat și în grădinărit.

Multe gospodine care au plante acasă obișnuiesc să pună bicarbonat de sodiu în apa cu care udă florile, însă specialiștii susțin că o cantitate prea mare din acest ingredient poate face mai mult rău decât bine.

Potrivit experților, corect este să pui doar o singură linguriță de bicarbonat la un litru de apă. Astfel, plantele tale nu vor fi afectate, ci din contră, vor înflori abundent.

Cum se folosește bicarbonatul de sodiu în grădină

Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat și ca fungicid în grădină. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui o lingură de praf alb într-un litru de apă și să amesteci foarte bine.

Pentru a-l aplica pe plantă, folosește o sticlă cu pulverizator. Acum, stropește acele părți ale plantei unde există ciuperci sau unde acestea ar putea apărea.

Cel mai bine este să pulverizezi la ore târzii sau în zilele înnorate, deoarece astfel se evită efectul de lupă al picăturilor de apă pe frunze și se previne arderea acestora.

Citește și Amestecul puternic care îți face plantele să crească mai repede și să înflorească spectaculos. Cu ce trebuie să le stropești de fapt!

La ce mai ajută bicarbonatul de sodiu

  • Elimină ca prin minune iarba nedorită;
  • Alungă dăunătorii;
  • Previne apariția mucegaiului.

Citește și Cele 4 greșeli care îți distrug plantele de apartament. Secretul pentru ghivece pline cu flori!

Urmăriți EGO.ro și pe
Elvira Deatcu dezvăluie secretul Andreei Esca
6.9 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *