Cât costă studiile la liceul din București unde a învățat fiica Andreei Esca. E cu predare în limba franceză

Alexia a dat BAC-ul la 13 materii

Scris de: Daoud Andra

17 Nov. 2023

Copiii Andreei Esca și ai lui Alexandre Eram au studiat la un liceu cu predare în limba franceză din București, după care au ales să plece la facultăți din străinătate. Școala pe care au absolvit-o în țară nu este deloc ieftină, iar predarea se face după programa franțuzească. Cât este taxa de studii la liceul unde a învățat fiica Andreei Esca și de ce este o școală atât de prestigioasă.

Cât costă taxa de școlarizare la liceul unde a învățat fiica Andreei Esca

Andreea Esca și soțul ei, care este de origine franceză, au ales o școală cu predare în limba franceză pentru copiii lor. Atât Alexia, cât și Aris, au învățat la Liceul Francez Anna de Noailles din București, care în trecut se numea Școala Franceză.

Instituția de învățământ cuprinde toate ciclurile de învățare, de la grădiniță până la liceu. Mulți oameni de afaceri, dar și diplomați și vedete aleg să își înscrie copiii la această școală, cu predare în limba franceză. Instituția este subvenționată de statul francez, însă funcționează ca o școală privată. Taxele de școlarizare sunt achitate de părinți și nu sunt deloc mici.

Citește și: Afecțiunea de care suferă Alexia Eram. Cu ce se confruntă fiica Andreei Esca de ani buni: “Fiecare are problemele lui”

Potrivit informațiilor de pe site-ul liceului, după ce elevii sunt admiși la această școală, se achită o taxă de înscriere, care este de 2.500 de euro pentru primul copil și 1.300 de euro pentru al doilea. Taxele de școlarizare anuale pot fi plătite în două tranșe. Pentru grădiniță și clasele I-V, tariful este de 5.746 de euro pe an.

Pentru clasele VI-XII, taxa de școlarizare este de 7.422 de euro pe an. La acestea se adaugă alte taxe extra, cum ar fi cele pentru anumite examene. Tarifele sunt valabile pentru copiii cu cetățenie română și franceză. Pentru elevii de alte naționalități, taxa de școlarizare este mai mare.

Citește și: De ce Aris și Alexia Eram au ales facultăți din străinătate: ”Ne-au împins să plecăm în altă țară”

Alexia și Aris, copiii Andreei Esca

Alexia Eram a dat BAC-ul la 13 materii

În urma absolvirii liceului Anna de Noailles, fiica Andreei Esca a dat un examen special, în conformitate cu curricula franțuzească. Elevii care termină această școală nu dau BAC-ul după programa românească, ci după cea franțuzească, după care și studiază. Astfel, la finalul celor 12 clase, le sunt testate cunoștințele la nu mai puțin de 13 materii.

Citește și: Alexia Eram, adevărul despre certurile cu fratele ei, Aris. Ce se întâmplă în spatele camerelor de la America Express: “L-am bătut la cap” VIDEO EXCLUSIV

Fiica Andreei Esca s-a descurcat excelent și a absolvit liceul cu o notă mare, fiind admisă apoi la o facultate din Marea Britanie. Alexia a studiat marketing și publicitate în domeniul modei. A absolvit University for the Creative Arts în 2022 și s-a întors în România.

Potrivit informațiilor din presă, pentru facultatea fiicei lor, familia Esca-Eram a plătit 15.000 de lire sterline pe an, doar taxe de școlarizare. La acestea se adaugă cazarea și cheltuielile lunare pe care le are un student. Și mezinul familie, Aris, a ales să studieze tot în afara țării după ce a terminat liceul. Fiul Andreei Esca este în anul al doilea la o facultate din Barcelona, unde studiază afacerile.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *