Cât timp se fierb perișoarele atunci când preparați ciorba. Este unul dintre cele mai apreciate preparate la români. Ciorba de perișoare o găsiți în mai toate restaurantele, se gătește simplu cu doar câteva ingrediente la îndemâna oricui. Un lucru foarte important este acela de a învăța cât să lăsați perișoarele să fiarbă, pentru ca acestea să devină cât mai gustoase.
Ciorba de perișoare este lăcută de foarte multă lume. Însă, pentru că nu toți sunt pasionați de bucătărie, și nu știu cât timp să aloce fierberii perișoarelor, pentru ca acestea să fie perfecte.
Carnea pentru perișoare poate să fie ori de pui, de porc, de vită sau un amestec între carnea de porc și vită. Înainte să pregătiți perișoarele, mai aveți nevoie de ceapă, ou, orez, cimbru, sare și piper.
La acest amestec se mai adaugă și ingredientele principale: orez, ceapă, ou, dar și cele care țin de gust, sare, piper și cimbru. Cu toate astea, perișoarele se pot face și utilizând doar ou, carne, sare și piper sau alte ingrediente, în funcție de preferințele fiecăruia.
Pentru început, puneți la fiert aproximativ 500 de ml de apă ușor sărată, într-o oală. Atunci când apa clocotește, adăugaț orezul pe care îl țineți aproximativ două minute. Apoi, luați orezul îl scurgeți, iar apoi îl clătiți cu apă rece. După ce ați preparat orezul, este timpul pentru amestecul de carne.
Adăugați la carne, ceapa tăiată mărunt, orezul prefiert, oul, verdeața, sarea și piperul (după gust). Tot acest amestec este frământat bine, iar când este gata, cu ajutorul unei lingurițe formați perișoara în ormă de migiuță. Răsucești mingiuța de carne cât să fie rotundă, apoi este gata.
Perișoarele se pot fierbe fie în aproximativ 20 de minute (dacă folosiți orez prefiert), fie în aproximativ 40 de minute (dacă folosiți orez nefiert).
Ingrediente
Pentru prepararea perișoarelor se pune într-un castron carnea tocată, peste care se adaugă ceapa tocată fină sau chiar dată prin răzătoare. O linguriță de ceapă o puteți păstra pentru sos.
Adăugați verdeața tocată, două lingurițe de sare, un vârf de linguriță de piper și grișul, apoi amestecați toate aceste ingrediente foarte bine.
Adăugați la fiert doi litri de apă. Formați apoi perișoarele cu mâinile umezite, însă puțin mai mari decât cele pentru ciorbă. În momentul în care apa a luat-o la clocotit, adăugați perișoarele și lăsați-le aproximativ 15 minute la fiert.
Puneți ulei într-o crăticioară, adăugați ceapa și amestecați timp de 3-4 minute. Strecurați zeama de la perișoare și adăugați puțină (aproximativ 50 ml).
Lăsați până ceapa se înmoaie foarte bine. Apoi puteți adăuga smântâna. Dacă vă doriți ca sosul să fie mai dens, puteți amesteca în compoziție și cu o lingură de făină. Le condimentați după gust cu sare și piper, iar sosul se lasă pe foc până dă în clocot, iar apoi adăugați perișoarele.
La final, stingeți focul, presărați verdeața și lăsați tot să se răcească timp de 20 de minute. Poftă bună!