Cât timp se marinează carnea de miel? Cum să procedezi ca să-ți iasă o friptură fragedă și gustoasă

Cât timp se marinează carnea de miel Cum să marinezi ca să-ți iasă o friptură fragedă și gustoasă

Friptura de miel este unul dintre preparatele tradiționale de Paște. Nu lipsește de pe mesele de sărbătoare ale românilor, iar pentru un rezultat fraged și suculent trebuie să ții cont de câteva trucuri. Cât timp se marinează carnea de miel și cât se lasă la cuptor. Trucuri de aur pentru toate gospodinele.

Cum și cât se marinează carnea de miel

Fiecare friptură, indiferent că este de porc, miel sau vită, are două secrete principale: să fie marinată înainte de gătire și să fie preparată la foc mic. Carnea de miel este nelipsită de pe mesele de Paște la români, sub diverse forme. Unul dintre cele mai iubite preparate este friptura la cuptor, iar dacă este gătită cum trebuie va fi fragedă și suculentă de fiecare dată.

Pregătirea fripturii începe cu multe ore înainte de a fi pusă în cuptor. Marinarea este un pas esențial pentru un rezultat delicios și suculent. Marinada se face din condimente, usturoi, puțin ulei și un element acid: poate fi vin sau zeamă de lămâie. Aceste ingrediente au rolul de a frăgezi carnea, înainte de gătire.

Vezi și: Rețetă veche de aproape 100 de ani de stufat. Ce ingrediente să folosești pentru masa de Paște

Carnea de miel se pune la marinat peste noapte, în baițul pregătit. Indiferent că este vorba despre coaste sau pulpă de miel, carnea se masează bine cu amestecul, se pune într-un vas, se acoperă și se lasă la frigider pentru 8-10 ore. Este ideal ca friptura să stea la marinat 12 ore sau chiar mai mult. Cu cât este marinată mai mult timp, cu atât va fi mai fragedă. Din când în când, carnea se întoarce pe cealaltă parte sau se folosește o pensulă pentru a împrăștia marinada pe toate părțile.

Friptură de miel la cuptor pe pat de cartofi
Friptură de miel la cuptor pe pat de cartofi

Cum se gătește friptura de miel

Înainte de a prepara friptura, carnea se scoate din frigider și se lasă la temperatura camerei cel puțin o jumătate de oră. Carnea nu trebuie să fie rece atunci când este pusă în cuptor. Se preîncălzește cuptorul la 170-180 de grade, iar carnea se pune într-o tavă, împreună cu marinada. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor, la foc mic.

Vezi și: Ce să pui în friptura de miel pentru un gust savuros. Carnea va ieși mult mai fragedă

Carnea se verifică din jumătate în jumătate de oră și se întoarce pe toate părțile, astfel încât să se gătească uniform. Friptura de miel are nevoie de cel puțin 2 ore pentru a se găti. În funcție de cât de mare este bucata de carne, aceasta poate avea nevoie și de 3 ore pentru a se găti și a fi fragedă și suculentă. În ultima jumătate de oră, se dă la o parte folia și se lasă friptura să se rumenească.

Friptura de miel se poate servi cu usturoi verde, cartofi la cuptor, piure sau salată de sezon, în funcție de preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…