Câtă apă se pune la mămăligă. Multe persoane fac greșeala. Așa se prepară de fapt corect

Care sunt proporțiile corecte de mălai și apă
Câtă apă se pune la mămăligă. Multe persoane fac greșeala. Așa se prepară de fapt corect

În foarte multe locuri din lume reprezintă un fel de mâncare făcut foarte des acasă, de către gospodine. Românii au avut mereu senzația că mămăliga se potrivește cel mai bine cu poporul și tradițiile noastre. Foarte multe feluri de mâncare se pot consuma cu mămăligă, iar acest lucru se întâmplă de la străbunicii noștri, Făina de mălai era mai accesibil decât făina de grâu. Chiar dacă este un preparat ușor de făcut, există câteva reguli de care se ține cont.

Cum se prepară mămăliga. Câtă apă se folosește

Indiferent de mâncarea alături de care vrei să faci o mămăligă este bine să știi cum se prepară aceasta ca la carte. Cantitățile joacă ce mai important rol: apă, un praf de sare și mălai. Cum se prepară?

La mămăligă se pune un raport de 1/3 până la 1/5 între mălai și apă. În cazul în care este vorba de mălai grișat se poate folosi raportul ¼, adică 250 de grame de mălai pentru un litru de apă.

Mai întâi se pune apa la fiert și se adaugă un praf de sare și un praf de mălai. Când apa începe să fiarbă se adaugă restul de mălai, dar treptat în ploaie, amestecând încontinuu. Nu aștepta până când apa clocotește deoarece așa se vor forma cocoloașe!

Dacă folosești mălai de la țară ia în calcul că acesta trebuie fiert cu 15 minute mai mult față de mălaiul din comerț. Imediat cum e gata, scoate mămăliga pe un tocător de lemn. Acesta va absorbi excesul de apă și va împiedica ridicarea aburilor din mămăligă.

Citește și – Ai preparat total greșit mămăliga până acum. Ce trebuie să faci neapărat la 5 minute după ce pui apa la fiert

Trucuri pentru o mămăligă mai gustoasă

Dacă vrei să faci o mămăligă mai gustoasă și mai cremoasă poți folosi lapte în loc de apă. De asemenea, mai poate fi adăugată o lingură de unt în compoziția sa pentru un gust deosebit și o consistență mai cremoasă.

Pentru un gust desăvârșit, înainte de a opri focul, se mai pot adăuga în mămăligă brânză de burduf, caș sau, de ce nu, parmezan. Brânza tocată mărunt sau dată pe răzătoare se adaugă la final, cu câteva minute înainte de a opri focul. Se amestecă bine pentru ca aceasta să se topească și să se omogenizeze bine cu mămăliga, apoi se ia de pe foc.

Citește și – Cine a inventat mămăliga și din ce era preparată în trecut. Detalii mai puțin știute

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
8.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Nu-ți ies șnițelele fragede și pufoase? Ai nevoie de acest ingredient secret care face toată...
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 25 Aprilie 2024. Gemenii vor avea succes din punct de vedere financiar, iar Racii...
Horoscop Zilnic Joi 25 Aprilie 2024. Vibrația astrologică a zilei se descrie ca fiind una...
Verifică dacă ești pe listă: astăzi, 5 zodii primesc vestea mult așteptată
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz! Au devenit părinți pentru prima dată și au dezvăluit prima fotografie cu...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *