Câtă apă se pune la sarmale, de fapt. Detaliul cheie pentru a ieși cu adevărat gustoase

Secretul știut doar de bucătarii experimentați
Câtă apă se pune la sarmale, de fapt. Detaliul cheie pentru a ieși cu adevărat gustoase

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele festive ale românilor. Extrem de delicioase și de sățioase, ele sunt preparate în toate colțurile țării. Cu toate acestea, puține gospodine știu să le facă așa cum trebuie. Potrivit bucătarilor experimentați, niște sarmale bune se cunosc după fierbere. Iată câtă apă se pune la acest preparat, de fapt, ca să iasă cu adevărat gustos!

Cum se prepară corect sarmalele. Iată câtă apă trebuie să adaugi

De ani de zile, sarmalele sunt extrem de iubite de către români. Bunicii și străbunicii noștri le consumau în zilele de sărbătoare, alături de o bucată de mămăligă și de puțină smântână. Iar tradiția încă se respectă și în zilele noastre.

Totuși, indiferent cum și cu ce alegi să le mănânci, trebuie să le prepari ca la carte. Poate că nu știai acest lucru, dar este extrem de important să pui cantitatea corectă de apă în preparat, pentru că doar aşa el va ieși cu adevărat gustos.

Ingrediente

  • două verze murate
  • 150 de g de orez
  • un morcov
  • două cepe
  • 150 de g de bulion
  • sare
  • piper măcinat
  • cimbru
  • foi de dafin
  • o legătură de mărar
  • boia de ardei dulce
  • 40 de ml de ulei

Citește și Cu ce se leagă sarmalele, de fapt. Trucul gospodinelor din Moldova care îți lasă gura apă, vor ieși super delicioase!

Mod de preparare

Mai întâi de toate, vom desface foile de varză și le vom pune în apă rece pentru a se desăra. Ulterior, le vom îndepărta cotoarele și vom păstra foile cele mai bune.

Acum, tocăm ceapa mărunt și dăm morcovul prin răzătoare. Mai departe, punem cele două legume la călit pentru circ cinci minute, după care punem orezul cu 250 de ml de apă.

Lăsăm să fiarbă și adăugăm condimentele, după care lăsăm să se răcească. Umplem foile de varză cu compoziția de orez. În mijlocul fiecărei foi punem câte o lingură de amestec de orez și rulăm suficient de bine cât să nu se desfacă la fiert.

Ulterior, tocăm frunzele de varză lăsate deoparte și le așezăm frumos pe fundul oalei, după care punem și sarmalele în straturi. Printre ele vom mai pune varză tocată.

La final, punem bulionul și apă cât să acopere sarmalele și lăsăm la fiert cu vasul acoperit la foc mic. Din când în când rotim oala pentru ca sarmalele să nu se prindă. Lăsăm circa o oră la fiert pe aragaz, după care dăm sarmalele la cuptor până varza devine moale. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Ce să adaugi pe fundul cratiței când faci sarmale. Ingredientul special care le dă un gust aparte, rețeta de care nu te vei mai sătura!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
7.4 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *