Ce pun gospodinele din Moldova printre sarmalele din oală pentru un gust desăvârșit. Ingredientul secret care le dă o aromă aparte

Ce pun gospodinele din Moldova printre sarmalele din oală pentru un gust desăvârșit. Ingredientul secret care le dă o aromă aparte

În inima Moldovei, bucătăria tradițională este o artă în sine, iar gospodinele adaugă mereu o notă magică la preparatele lor pentru a le conferi un gust desăvârșit. Sarmalele reprezintă un fel de mâncare pe care cu toții îl savurăm cu mare drag. Însă, dacă ți-am spune că mai poți adăuga un ingredient secret care să le accentueze aromă.

Ce ingredient secret mai poți adăuga în oala cu sarmale

Fiecare regiune are propria sa tradiție culinară și secrete de bucătărie, adăugarea unui ingredient secret în oala cu sarmale poate transforma acest preparat într-o delicatesă cu un gust unic.

Așadar, descoperiți cum bucătăria poate deveni o artă și ce element misterios se poate ascunde în oala cu sarmale pentru a le oferi un gust aparte, astfel încât să bucure papilele gustative și celui mai pretențios individ.

Citește și: Nu pune deloc ouă în sarmale. Secretul care le face incredibil de moi și gustoase

Află secretul delicioaselor sarmale moldovenești

Ei bine, nu vă mai ținem în suspans și vă dezvăluim trucul secret pentru a obține un gust uimitor în sarmale. Știm cu toții că afumătura conferă o aromă unică acestui preparat tradițional, însă până acum poate ați optat pentru ciolan afumat, costiță, scăriță sau slănină afumată.

Câte sarmale de post ies dintr-un kilogram de orez
 

Cu toate acestea, există un ingredient mai puțin obișnuit, dar cu o aromă extraordinară, care poate face minuni în sarmalele voastre: kaizerul. Acesta poate adăuga o notă inconfundabilă de fum și savoare preparatului final și vă garantăm că veți fi încântați de gustul desăvârșit pe care îl va oferi sarmalelor voastre.

Vezi și: Care este cea mai potrivită carne pentru sarmale. Secretul pentru a obține un gust perfect

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc+vită (amestec 60% carne porc+40% carne vită)
  • 2 verze murate medii
  • 250 g pastă de tomate
  • 70 g orez
  • 2 cepe medii
  • 1 linguriță boia dulce
  • 200 g kaizer afumat
  • 3 linguri tocătură de ardei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 1 linguriță pătrunjel uscat sau proaspăt

Te poate interesa și: Cât orez se pune la sarmale. Greșeala pe care o fac multe gospodine, secretul pentru un gust irezistibil

Cum prepari sarmalele moldovenești cu kaizer

Înainte de a începe procesul de pregătire a sarmalelor, primul pas este să pregătim carnea. Începem prin a curăța cele două cepe, apoi le tocăm mărunt.

După, într-un vas, așezăm carnea de porc și adăugăm ceapa tocată, orezul, o linguriță de boia dulce, pătrunjelul, trei linguri de tocătură de ardei (dacă nu aveți, puteți folosi două linguri de pastă de tomate), sare și piper, după gust și începem să amestecăm bine compoziția.

Apoi, tăiem cotorul celor două verze și desfacem cu grijă frunzele. Le clătim sub un jet de apă rece. Putem întinde o frunză de varză, tăia nervurile și apoi așezăm în centrul frunzei cam o lingură din compoziția de carne.

Dacă frunzele sunt mai mari, le putem tăia pe jumătate. Apoi împăturim capetele frunzei și rulăm. Așezăm sarmalele cu grijă în oală și folosim degetul arătător pentru a aranja capetele și pentru a le fixa.

Pentru a prepară sarmalele, așezăm o parte din varza tocată pe fundul oalei. Punem câteva felii de kaizer și câteva foi de dafin. Așezăm primul strat de sarmale peste acestea, iar apoi adăugăm restul de varză tocată, kaizer și foi de dafin.

Continuăm să adăugăm straturi de sarmale astfel, până terminăm ingredientele. Turnăm apa amestecată cu pastă de tomate până acoperim complet suprafața sarmalelor. Așezăm oala pe foc și lăsăm să fiarbă timp de aproximativ 3 ore, la foc mic. De asemenea, puteți savura sarmalele ca de obicei cu mămăligă, smântână și ardei iute.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Alexandra Ungureanu și Keo fac echipă la “Te cunosc de undeva” “Eu îl înțep, mai țip la el, îl ambiționez, îl mai cert!”
8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Cum să albești rapid o cadă veche. Trucul folosit în hoteluri ca să arate impecabil...
Conac în Italia cu piscină, vie și livadă de măslini, mai ieftin decât un apartament...
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din...
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Cum a ajuns să arate Angela Similea la 78 de ani. Toți cei care au...
Ce face Daciana Sârbu, la două luni de la anunțul divorțului de Victor Ponta. I-a...
NUNTA ANULUI în lumea mondenă din România! A spus DA!! Smiley și Gina Pistol ar...
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
VIDEO Cum și-a cunoscut Ioana Ginghină, bărbații care au intrat în viața sa, de-a lungul...
HOROSCOP APRILIE 2025: Schimbări mari pentru aceste zodii în luna Aprilie
Marea răsplată astrală! Cine dintre zodiile de foc este pe cale să-și transforme viața radical?
Acasă la George Simion. Cum arată apartamentul în care candidatul la prezidențiale locuiește cu soția...
De ce au divorțat, de fapt, Daciana Sârbu și Victor Ponta. Motivul dezvăluit de politician:...
Reglementare UE: Multe dintre alimentele consumate mai ales de copii vor dispărea de pe piață
5 exerciții simple pentru sănătatea coloanei lombare
Temeri pentru fauna marină, pe măsură ce plasticul ajunge pe coasta Norfolkului
Cine este soția lui Gheorghe Gheorghiu și cum arată: „Eu nu am fost niciodată un...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *