Câtă sare se pune la sucul de roșii, de fapt. Greșeala pe care o fac multe gospodine, motivul pentru care face imediat floare - Ego.ro

Câtă sare se pune la sucul de roșii, de fapt. Greșeala pe care o fac multe gospodine, motivul pentru care face imediat floare

Câtă sare se pune la sucul de roșii, de fapt. Greșeala pe care o fac multe gospodine, motivul pentru care face imediat floare

Dacă și tu te pregătești să prepari suc de roșii pentru sezonul rece, ai ajuns la locul potrivit. Află în rândurile de mai jos câtă sare se pune la un litru de suc de tomate. O greșeală făcută deseori de gospodine conduce la dezvoltarea de floare în cazul compoziției.

Câtă sare pui la 1 litru de suc de roșii

Când ai la îndemână mai multe roșii proaspete, o modalitate excelentă de a le conserva este transformarea lor în suc de roșii. Dacă vrei să faci suc de tomate pentru sezonul rece, poți să cumperi legumele și de la magazin sau din piață. Mai bine este însă să le recoltezi din propria ta grădină.

Sucul de roșii pregătit toamna pentru sezonul rece poate fi folosit la prepararea a diverse mâncăruri. Poate fi adăugat în supe sau ciorbe, poate fi folosit la lasagna și alte preparate delicioase. Nu strică nimănui să aibă în cămară câteva sticle sau borcane de suc de roșii.

Multe gospodine întâmpină o problemă comună, când vine vorba despre pregătirea sucului de roșii, anume câtă sare se adaugă în compoziție. Adevărul este că de multe ori sucul de tomate face floare din cauză că nu este adăugată suficientă sare.

Regula generală indică folosirea unei linguri de sare grunjoasă la un litru de suc de roșii. Ai grijă, în același timp, cât de des lași la fiert sucul de tomate. În funcție de cât de lung este intervalul de timp în care lași roșiile la fiert, consistența sucului devine mai mult sau mai puțin groasă.

Cum pregătești rapid suc de tomate

Ingrediente:

  • 10 kg roșii;
  • sare grunjoasă (1 lingură la 1 litru de suc);
  • zahăr brun (1 linguriță la 1-2 litri de suc);
  • piper;
  • frunze de țelină/ busuioc.

Mod de preparare:

  1. Se spală roșiile și se toacă în cubulețe de dimensiuni mici.
  2. Se strecoară cubulețele de roșii cu ajutorul unei site.
  3. Se pune sucul de roșii la fiert într-o oală de dimensiuni mari.
  4. Se lasă sucul de roșii pe aragaz până la scăderea lui la jumătate.
  5. Se adaugă frunzele de țelină sau de busuioc în sucul de roșii.
  6. Se adaugă sarea, zahărul și piperul în compoziție, după scăderea ei la jumătate.
  7. Se mai lasă sucul de roșii la fiert pentru aproximativ jumătate de oră.
  8. Se toarnă sucul de roșii în recipiente de sticlă sau borcane ce se pun la sterilizat.

După ce recipientele cu suc de roșii sunt reci, trebuie depozitate într-un spațiu întunecos, în care temperaturile să fie scăzute. Recomandat este să le pui în beci sau în cămară.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Pătruleasa nu spune ”nu” atunci când e vorba de întoarcerea în TV. Ce face acum, de când ”stă acasă”
5 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *