Câte ouă poţi mânca pe zi. Recomandările specialiştilor

Iată care este numărul de ouă pe care poți să le mănânci în fiecare zi, conform recomandărilor făcute de specialiști

Scris de: Dana Cazacu

24 Apr. 2022

Câte ouă poţi mânca pe zi. Recomandările specialiştilor

Câte ouă poţi mânca pe zi de fapt, fără să îţi pui sănătatea în pericol. Ouăle se numără printre cele mai populare și complete alimente. Sunt foarte nutritive, bogate în vitamine, minerale, antioxidanți, proteine și grăsimi. În anumite zone în care ouăle sunt accesibile, mulți oameni le consumă în mod regulat sau chiar zilnic.

Ouăle sunt recomandate și atunci când vrei să pierzi în greutate. Acestea sunt pline cu proteine și te pot menține sătul mai mult timp. Iată câte ouă poți mânca pe zi, conform recomandărilor specialiștilor.

Câte ouă poți mânca pe zi. Ce spun medicii

Ouăle sunt bogate în nutrienți esențiali. Se spune adesea că ouăle ar trebui să fie cel mai bun prieten al tău atunci când încerci să slăbești. Acestea sunt pline de proteine și sunt sățioase, menținând starea de saturație pentru mai mult timp. Consumul de ouă la micul dejun te menține adesea sătul până la prânz.

Recomandările specialiștilor - cât ouă poți mânca pe zi
Câte ouă pe zi recomandă specialiștii să mănânci

Un ou fiert tare de mărime medie este sărac în calorii. Mulți îl aleg, ca gustare de seară sau îl includ la masa de după antrenament. Dar, dacă consumi prea multe ouă într-o zi poate să dăuneze pentru sănătate. Pentru a înțelege câte ouă poți mânca în siguranță într-o zi este nevoie de sfatul unui nutriționist. De asemenea, află câte ouă poți mânca pe zi, conform recomandărilor specialiștilor.

Câte ouă poţi mânca pe zi ca să nu ţi pui sănătatea în pericol

Ouăle sunt mai bogate în colesterol decât multe alte alimente. Cu toate acestea, ele sunt pline de compuși bioactivi benefici și de alți nutrienți care luptă împotriva bolilor.

Cercetări recente sugerează că legătura dintre consumul de ouă și riscul ridicat de boli de inimă ar putea să nu fie atât de puternică pe cât se credea cândva. Multe ghiduri și recomandări de sănătate au diminuat restricțiile pe care le stabileau cândva în jurul consumului de ouă. Cu toate acestea, mulți oameni încă se întreabă câte ouă poți mânca pe zi, pentru a nu fi dăunătoare pentru sănătatea inimii lor.

Potrivit nutriționiștilor oul este un aliment minune. Este unul dintre cele mai nutritive alimente de pe planetă. Oul ar trebui să facă parte dintr-o dietă bine echilibrată. Un ou are în jur de 200 mg de colesterol, dar cercetările arată că aportul de colesterol din alimentație nu are un impact direct asupra colesterolului din sânge.

Ouăle conțin și nutrienți suplimentari  și acizi grași (omega-3) care pot contribui la reducerea riscului de boli de inimă. Adăugarea ouălor în alimentația ta îți vor furniza proteine, vitamina A și D și biotină. Persoanele care se întreabă câte ouă poți mânca pe zi, ar trebui să știe că acesta este de aproximativ 1-2 ouă pe zi. Acest consum nu va lăsa niciun efect secundar asupra organismului.

Câte ouă poţi mânca pe zi şi ce efecte secundare pot apărea dacă faci exces

Consumul de ouă în exces va avea un impact negativ asupra organismului. În primul rând ouăle sunt bogate în proteine, așa că dacă se consumă prea multe vor pune o sarcină asupra rinichilor. De asemenea, ouăle sunt o sursă non-vegetariană, prin urmare, lipsite de fibre. Multe persoane sunt alergice la ouă. Așadar, ar trebui să fii atenți într-un astfel de caz.

Aceste sfaturile, oferă doar informații generice și nu înlocuiește în niciun caz o opinie medicală calificată. Trebuie să consultați întotdeauna un specialist sau medic pentru mai multe informații.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
7.3 43 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *