Ce ceas se poartă la costum. Regula de aur pe care trebuie să o respecți pentru o apariție fără cusur

Potrivit specialiștilor în modă, ceasul se asortează cu costumul în funcție de evenimentul la care persoana merge.
Ce ceas se poartă la costum. Regula de aur pe care trebuie să o respecți pentru o apariție fără cusur

Ce ceas se poartă la costum și de ce reguli trebuie să țineți cont, pentru a face o impresie bună celor din jur. Îmbrăcămintea bărbaților a variat de la an la an, stilul clasic, însă, a rămas același, iar cu acest stil, cam greu bărbații pot da greș. Drept urmare, un costum de calitate și un ceas pe măsură vor da întotdeauna un aer de eleganță și bun gust.

Ce ceas se poartă la costum și care sunt cele mai fundamentale reguli

Potrivit specialiștilor în modă, ceasul se asortează cu costumul în funcție de evenimentul la care persoana merge. Ceasul nu mai este un obiect vestimentar prin care ești la curent cu cât este ora. El a devenit un articol de modă. În cazul în care partcipați la un eveniment formal, ceasul trebuie să fie simplu.

Ce ceas se poartă la costum
Ce ceas se poartă la costum

„Curelele metalice sunt în general văzute ca fiind mai puțin formale, în timp ce una din piele neagră (uneori gri, maro sau bleumarin) este de obicei cea mai potrivită. Cadranul trebuie să nu ai de multe adăugiri, iar schema de culori să fie minimă. Pentru ocazii formale, se poate purta genul de costum de nuntă”, explică specialistul în domeniu.

Dacă preți să purtați un ceas într-o zi de weekend, puteți opta pentru ceasuri care au curelele de diferite culori. Ceasul sport este indicat în acest caz.

Cei care călătoresc cu avionul ar trebui să poarte un ceas cu cronometru mondial.

Culoarea

Un lucru important la asortarea ceasului cu costumul ține de culoare. Conform regulilor din modă, ceasul trebuie să aibă aceeași culoare ca și costumul. Puteți purta un costum complet negru, alb, bleumarin, sau orice nuanță și asortați cu un ceas de aceeași culoare.

„O altă modalitate de a păstra o schemă de culori fluidă este să asortezi ceasul cu pantofii sau cureaua. Alege un ceas cu curea și cadran de aceeași culoare sau similară, iar ținuta va arăta întotdeauna impecabil. Desigur, poți alege și culorile complementare. Pielea bleumarin și maro sunt o combinație clasică, în timp ce pielea neagră închisă și maro sunt cu siguranță o opțiune”, mai explică specialistul.

Țineți cont de dimensiunea încheieturii mâinii

Mărimea contează și nu trebuie neglijată, fiindcă va da un aspect urât. Ceeasurile mai subțiri se potrivesc cel mai bine cu costume și smoching-uri mai formale.

Ceasurile mai mari și mai voluminoase ar trebui ar trebui purtate pentru ocaziile în care mânecile sunt suflecate sau jacheta oferă mult spațiu liber.

Cadranele ceasurilor

În ultimii ani, bărbații au ales să poarte ceasuri cu cadrane mai mare. Acestea au rolul de a atrage atenția și de a deveni un obiect de efect, dar și elegant în același timp.

Potrivit codului vestimentar, atunci când catarama curelei sau accesoriile purtate sunt din metal, alege o curea de ceas tot din metal și de aceeași culoare.

Se poartă ceasurile sport la costum?

Ei bine, odată cu apariția filmului James Bond, în care agentul 007 poartă ceasuri sport la costum, tot mai mulți bărbați îi urmează exemplul. Nu este ceva greșit.

Este adevărat, se iese din tiparul vestimentar, iar ceea ce vor să transmită bărbații, este că se consideră eleganți, dar oricând pregătiți pentru aventură.

10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.