Ce conține, de fapt, cea mai scumpă cafea din lume. Are o metodă neobișnuită de producție. Mulți nu ar bea așa ceva nici dacă ar fi plătiți

Ce conține, de fapt, cea mai scumpă cafea din lume. Are o metodă neobișnuită de producție. Mulți nu ar bea așa ceva nici dacă ar fi plătiți

Cea mai scumpă cafea din lume este considerată Kopi Luwak din Indonezia, cunoscută pentru procesul său unic de producție. Aceasta este obținută din boabe de cafea parțial digerate de civeta de palmier sau pisica indoneziană (o specie de mamifer din Asia), apoi excretate.

Ce este Kopi Luwak

Procesul de producție implică consumul boabelor de cafea de către civete, care apoi trec prin sistemul lor digestiv. În timpul acestui proces, enzimele din stomacul animalului contribuie la descompunerea proteinelor din boabele de cafea, ceea ce duce la o schimbare a aromei și a gustului cafelei. Boabele de cafea sunt apoi colectate din excremente, spălate, procesate și prăjite.

Datorită procesului său unic și a muncii intensive necesare pentru producția sa, Kopi Luwak este una dintre cele mai scumpe cafele din lume. Prețul poate ajunge la câteva sute de dolari pe kilogram, iar unele varietăți rare pot fi chiar mai scumpe! Kopi Luwak este apreciată pentru aromele sale unice și gustul său bogat, consumatorii înrăiți fiind dispuși să plătească un preț exorbitant pe o ceașcă de cafea.

Citește și Ce trebuie să faci cu zațul de cafea înainte de a-l folosi pentru ten și corp. 3 rețete simple pentru o piele fină ca de bebeluș

Kopi Luwak este una dintre cele mai exclusive și scumpe cafele din lume, recunoscută pentru procesul său unic de producție. Iată câteva informații interesante:

Origine

Kopi Luwak provine din Indonezia, în special din insulele Sumatra, Java și Bali. Procesul de producție tradițional are loc în regiunile cu habitat natural pentru civetele de palmieri, animalul responsabil pentru producția acestei cafele.

Procesul de producție

Kopi Luwak este obținută din boabele de cafea consumate și apoi eliminate de civetele de palmieri. Boabele de cafea trec prin sistemul digestiv al animalului, unde sunt fermentate și descompuse parțial de enzimele stomacale. Odată excretate, boabele sunt colectate, spălate, procesate și prăjite.

Aromă și gust

Procesul de fermentare în interiorul sistemului digestiv al civetului conferă cafelei Kopi Luwak arome unice și gust diferit. Această cafea este descrisă adesea ca având arome bogate, cu note de ciocolată, cacao, caramel și fructe. Gustul are, de obicei, o aciditate redusă.

Prețul și exclusivitatea

Kopi Luwak este una dintre cele mai scumpe cafele din lume, prețul putând ajunge la sute de dolari pe kilogram. Fiind exclusivă, mulți iubitori de cafea o apreciază pentru aromele sale unice.

Vezi De ce nu este bine să bei cafeaua dimineața. “Cea mai mare idioțenie!”. Medicul explică ce se întâmplă, de fapt, cu organismul

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *