Ce trebuie să faci cu zațul de cafea înainte de a-l folosi pentru ten și corp. 3 rețete simple pentru o piele fină ca de bebeluș

Cele mai simple rețete de scrub

Scris de: Daoud Andra

06 Feb. 2024

Ce trebuie să faci cu zațul de cafea înainte de a-l folosi pentru ten și corp. 3 rețete simple pentru o piele fină ca de bebeluș

Zațul de cafea poate fi foarte util atât în gospodărie, cât și pentru îngrijirea personală. În loc să îl arunci, îl poți colecta și usca, pentru a-l folosi ulterior în diverse moduri. Iată ce să faci cu zațul înainte să îl amesteci cu alte ingrediente și cum prepari cele mai eficiente măști pentru față și corp.

Cum se colectează corect zațul de cafea

Indiferent că prepari cafeaua la ibric, la espressor sau în alt mod, zațul care rămâne se poate dovedi foarte util. Acesta poate fi folosit ca remediu casnic pentru diverse probleme, dar poți face din el și măști exfoliante pentru față și corp, 100% naturale. Dacă urmează să îl folosești imediat, zațul trebuie să fie doar bine scurs de apă.

Dacă vrei să colectezi o cantitate mai mare de zaț, pentru a-l folosi ulterior, acesta trebuie lăsat la uscat. După ce ai preparat cafeaua, pune zațul într-o sită și lasă-l la scurs. Apoi, pune-l pe o farfurie sau pe hârtie de copt și lasă-l să se usuce bine, la temperatura camerei. După ce este complet uscat, pune-l într-un borcan sau într-o caserolă, pune capacul și depozitează-l la frigider.

Citește și: Cât de fierbinte ar trebui să fie cafeaua când o consumi. La ce temperatură e indicat să o bei, de fapt

Rețete cu zaț de cafea pentru față și corp

Zațul poate fi un ingredient extrem de eficient, atunci când prepari măști exfoliante pentru față sau corp. Acesta poate fi amestecat cu diverse alte ingrediente din bucătărie, pentru a obține un produs care exfoliază eficient pielea și o lasă fină și catifelată.

Zaț de cafea și ulei

Cea mai simplă rețetă de scrub pentru corp conține doar două ingrediente: zaț și ulei vegetal. Poți folosi ulei de măsline, de cocos, de jojoba sau orice alt ulei îți place. Amestecă două linguri de zaț cu câteva linguri de ulei, până obții o consistență omogenă. După ce ai umezit pielea la duș, aplică scrub-ul pe corp, masând bine. Acesta are dublu rol: pe de-o parte, zațul exfoliază celulele moarte, pe de alta, uleiul hidratează și hrănește pielea, intrând mai ușor în pori. Tot ce mai ai de făcut este să clătești cu apă caldă.

Citește și: Cum se folosește zațul de cafea la flori, de fapt, și cu ce le ajută. Efecte uimitoare

Mască cu avocado și zaț

Dacă vrei o mască hrănitoare și exfoliantă pentru ten, poți combina zațul cu avocado. Pasează bine o jumătate de avocado și adaugă o linguriță de zaț de cafea. Omogenizează și aplică amestecul pe tenul demachiat. Lasă să acționeze 15-20 de minute, după care masează ușor fața. Umezește mâinile cu apă călduță și masează pentru o exfoliere blândă a tenului. Clătește masca folosind apă călduță, după care poți aplica produsele de îngrijire pe care le folosești în mod normal.

Scrub anticelulitic

Ingredientele active din cafea sunt eficiente și împotriva celulitei. Pentru ca această mască să aibă efect însă, trebuie să fie folosită pe termen lung. Amestecă trei singuri de zaț cu o lingură de cafea proaspătă. Adaugă miere sau ulei de cocos, pentru a obține o consistență omogenă, dar ai grijă să nu subțiezi prea mult compoziția.

Citește și: De ce să pui o frunză de dafin în ceașca de cafea. Efectul e nebănuit, te va surprinde total

Aplică amestecul pe coapse, abdomen, fese și pe alte zone afectate de celulită. Învelește zonele cu folie alimentară și stai așa o jumătate de oră, după care te poți spăla, masând ușor pielea. Repetă această procedură de două ori pe săptămână, timp de cel puțin o lună, pentru a vedea rezultate. Aspectul de coajă de portocală al pielii se va diminua, cu condiția ca tratamentul să fie folosit pe termen lung.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Jorge, dezvăluiri despre relația pe care o avea la început cu soția sa
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *