Ce e bine să faci timp de 2 săptămâni de când ai pus varza la murat. Trucul de aur, așa va rezista până la primăvară fără să se strice

Asigură-te că ții cont de toate aceste lucruri
Ce e bine să faci timp de 2 săptămâni de când ai pus varza la murat. Trucul de aur, așa va rezista până la primăvară fără să se strice

Ce e bine să faci timp de 2 săptămâni de când ai pus varza la murat? Pentru persoanele care încă își doresc să se bucure de o varză murată pregătită în propria casă venim în ajutor cu trucuri foarte utile.

Ce e bine să faci timp de 2 săptămâni de când ai pus varza la murat

Dacă vrei să pregătești o varză murată gustoasă și crocantă, îți spunem mai jos cum să o pregătești, pas cu pas. Ingredientele de care ai nevoie sunt următoarele: varză, sare, apă, porumb, sfeclă, mereu, gutui, mărar, cimbru.

Cum să pregătești varza pentru murat. Asigură-te că ții cont de toate aceste lucruri:

Alege întotdeauna varză de toamnă, proaspătă, cu foi sănătoase și destul de subțiri. Pune varza la murat cât mai târziu, potrivit gospodinelor, cea mai bună perioadă este la începutul lunii noiembrie. În unele cărți culinare se recomandă ca varza pentru murat să fie ușor „bătută de brumă”. În butoi pune și câteva tulpini uscate de mărar uscat cu semințe, frunze de dafin, boabe de porumb sau chiar știuleți întregi de porumb pentru ca varza murată să aibă o aromă deosebită. Folosește sare grunjoasă, nu fină, fără iod, câte 400 de grame pentru fiecare 10 litri de apă.

Pentru a te asigura că varza murată rezistă în butoi cât mai mult timp fără să se strice, timp de două săptămâni după ce ai pus-o la murat, trebuie suflat aer în butoi zilnic, măcar cinci minute. Așa te asiguri că se amestecă foarte bine apa cu sarea și oxigenezi moarea. După 14 zile poate fi pus capacul butoiului și lăsat așa pe tot parcursul iernii.

Ingredientul secret care ajută la o mai bună menținere a verzei murate

Există un ingredient secret care ajută la menținerea verzei murate. Este vorba de hrean. El ajută ca atunci când scoatem varză pentru sarmale sau salată, foile de varză nu vor fi înmuiate. Totodată, hreanul scade riscul care varza să facă floare deasupra. De asemenea, gutuia este de mare ajutor dacă e pusă în butoiul cu varză murată. Ea oferă culoarea galbenă spre auriu.

La ce temperatură trebuie ținută varza murată

Murarea verzei se face în funcție de temperatura din încăperea unde este așezat butoiul. Pentru murare rapidă este nevoie de o temperatură de 25 de grade. Astfel varza devine acră după aproximativ șapte zile. La fiecare grad sub cele 25 de grade se adaugă patru zile la timpul nominal de murare. Așadar, la o temperatură de 20 de grade varza se va mura în 17 zile. Temperatura optimă de murare este de 18 grade. Așa va deveni acră în 21 de zile.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.9 90 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *