Ce înseamnă „hakuna matata”. Semnificația mesajului pe care localnicii din Tanzania l-au strigat, când s-au aruncat în apă cu portretul lui Iohannis

Mulți au rămas uimiți!
Ce înseamnă hakuna matata. Semnificația mesajului pe care localnicii din Tanzania l-au strigat, când s-au aruncat în apă cu portretul lui Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis își continuă turneul prezidențial în Africa, alături de soția lui, Carmen. Duminică, 19 noiembrie, liderul țării a participat la ceremonia de rămas bun organizată la State House din Dar es Salaam, cu ocazia încheierii vizitei sale oficiale în Republica Unită a Tanzaniei. El a fost primit de preşedintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi, dar a avut parte și de o ceremonie ciudată din partea localnicilor din Tanzania.

Localnicii din Tanzania au organizat o ceremonie specială pentru Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis și partenera lui de viață, Carmen, au avut parte de o surpriză imensă la petrecerea de adio din Zanzibar. Un grup de localnici a apărut cu tablouri cu chipurile celor doi.

De asemenea, aceștia au sărit în apă cu tablourile lui Klaus și Carmen Iohannis în apă, strigând «Hakuna matata!». Această expresie înseamnă, de fapt, «Fără probleme, totul este bine».

poza klaus
sursa foto: captură Youtube

Citește și: Ce se află în subsolul casei lui Klaus Iohannis de la Sibiu: “Când intră, nu mai iese cu orele”. Președintele are o pasiune nebănuită

„Am exprimat astăzi, în dialogul cu preşedintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi, nevoia unei cooperări politico-economice sporite, inclusiv în domeniile sectoriale cu potenţial neexplorat, care ar putea aduce valoare adăugată relaţiilor bilaterale România – Republica Unită a Tanzaniei. Putem consolida cooperarea noastră în domenii precum educaţie, turism, agricultură, silvicultură, biodiversitate, IT&C, cultură şi management al situaţiilor de urgenţă. România va continua să sprijine numărul în creştere de investitori şi afaceri româneşti, inclusiv în Zanzibar”, a transmis şeful statului, potrivit contului de Facebook al Administraţiei Prezidențiale.

Citește și: Ipostază rară cu Carmen Iohannis. Cum a fost surprinsă dansând pe ritmuri africane în Kenya VIDEO

Carmen Iohannis, în pași de dans pe ritmuri africane în Kenya

Vizita oficială a președintelui Klaus Iohannis în prima țară din turneul său african s-a încheiat joi, 16 noiembrie. Președintele țării și soția lui, Carmen, au mers la o școală de fete din Kenya. Cu această ocazie, la o școală de fete, șeful statului a donat mai multe computere pentru unitatea de învățământ.

În timpul vizitei, delegația română a avut parte și de o surpriză specială. Elevele școlii au pregătit un spectacol de dansuri tradiționale pentru cuplul prezidențial. Fetele au invitat-o chiar și pe Carmen Iohannis să li se alăture, iar aceasta a acceptat imediat provocarea.

Imaginile cu momentul inedit au fost publicate pe o platformă de social media de parlamentarul kenyan Githua Wamacukuru.

„Am fost foarte fericit să vizitez azi Uthiru Girls High School din Kangemi, Kenya şi să inaugurez donaţia făcută prin intermediul programului român de Asistenţă oficială pentru dezvoltare. Vom continua să ne concentrăm pe implementarea proiectelor din teren, pentru educaţie incluzivă, de calitate”, a scris şeful statului pe platforma X (fostă Twitter).

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *