Ce nu și-ar dori niciodată Dana Rogoz să i se întâmple pe scenă: „Doamne, nici nu vreau să trec prin asta” VIDEO EXCLUSIV

”Nu mi s-a întâmplat niciodată să nu îmi vină textul deloc”

În timp ce lumea credea despre Dana Rogoz că se va îndrepta mai mult spre partea cinematografică, mai ales că a scris și regizat deja primul ei scurtmetraj, actrița suprinde cu faptul că a revenit în forță pe scena teatrului. Dana Rogoz a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că în momentul de față joacă în mai multe spectacole simultan.

”M-am apucat să scriu al doilea scenariu”

Cu toate că este asociată mai mult ca actor de film și de seriale de televiziune, Dana Rogoz este la fel de activă și pe scena teatrelor din București. Se numără printre acei actori care reușesc cumva să se mobilizeze astfel încât să aibă atât spectacole, cât și timp pentru proiecte proprii.

”Urmează să plecăm la un festival, chiar la început de aprilie, la Marsilia, cu scurtmerajul pe care l-am regizat și separat de asta, în continuare, duc cu foarte mare bucurie mai departe, rolul meu pe scenă, ca actriță. Joc destul de mult în această perioadă la Teatrul Metropolis. Sunt vreo șase spectacole care se joacă în paralel și le joc destul de mult. M-am apucat să scriu al doilea scenariu, deci sunt bine. Nu e vorba de timp, e important să am inspirație și să-mi găsesc momentul”, ne-a declarat Dana Rogoz despre planurile ei profesionale.

Citește și: Dana Rogoz revine în televiziune? Blondele celebre cu care ar bate palma: “Nu este exclus!” VIDEO EXCLUSIV

Actrița nu renunță la proiectele personale, cum ar fi regia de film, mai ales că a debutat în acest domeniu și a demonstrat că se descurcă extrem de bine. Astfel că, printre repetiții reușește să scrie la scenariul pentru următorul ei film. Nu este deloc o perioadă ușoară, mai ales că susține că este una dintre acele actrițe căreia îi place să repete chiar și în ziua spectacolului.

”Sunt actori care joacă mult mai multe spectacole în paralel, acum într-adevăr se joacă șase din cele pe care le-am jucat așa în ultimii ani și ai nevoie, sau cel puțin eu am mereu nevoie, de o repetiție înainte, chiar dacă am jucat în urmă cu o săptămână, dar e foarte probabil ca înainte să mai fi jucat încă patru alte spectacole și atunci am nevoie să împrospătez cumva textul fix înainte”, a explicat actrița.

Dana Rogoz nu a încurcat niciodată replicile cu toate că joacă în mai multe spectacole

Această tehnică o face pe Dana Rogoz să se prezinte exemplar în fața publicului. Se poate lăuda cu faptul că nu a încurcat niciodată vreun text sau că nu a întrerupt vreun spectacol pentru că nu mai știa replica.

”Am diverse tehnici. Pentru unii este foarte simplu să-și repete singuri acasă textul, alții își aduc aminte în momentul în care chiar intră în decor și de obicei asociază textul cu anumite acțiuni și îi este mai simplu să rețină așa. Toată lumea întreabă actorii despre chestia asta, dar nu asta este cea mai grea parte. Mai degrabă să îți găsești mereu energia cu care ai construit acel spectacol. Aia mi se pare cumva mai greu, să menții cumva din formarea lui, din gândurile pe care le-ai avut atunci. Adică să revii mereu la punctul ăla și să-ți aduci aminte care au fost căutările, care a fost de fapt intenția ta cu acel rol. Aia mi se pare mai greu”, a povestit Dana Rogoz.

Citește și: De ce Dana Rogoz nu și-a dorit ca soțul ei să fie prezent pe platou la primul scurtmetraj regizat de ea: ”Amândoi am fost de acord” VIDEO EXCLUSIV

De altfel este de părere că acesta ar fi cel mai mare coșmar al unui actor de teatru, căci la filmările pentru un film sau serial este ușor de reluat secvența.

”Nu mi s-a întâmplat să încurc replicile, dar mi s-a întâmplat să uit pe moment ce urmează să spun, să am un monolog foarte lung. Asta se întâmplă de obicei când în timp ce ai monolog sau un pasaj de text, să se creeze o conexiune nouă pe care să nu o mai fi avut anterior, pur și simplu ceva din text îți aduce aminte de ceva foarte personal și cumva se preduce o conexiune nouă și aia poate să bruieze întregul și este nevoie de un fel de revenire. Uneori te ajută și te sprijină partenerul. Când nu merge există diverse metode de a te întoarce. De obicei reiei un pic de text. Nu mi s-a întâmplat niciodată să nu îmi vină textul deloc, dar sunt și actori care nu își amintesc deloc, ies din scenă, se duc în culise, verifică textul și se întorc. Nu mi s-a întâmplat Doamne niciodată și nici nu vreau să trec prin asta”.

Dana Rogoz nu o mai ia pe Lia cu ea la repetiții

De-a lungul timpului, Dana Rogoz a demonstrat că se poate împărți între viața profesională și cea personală chiar dacă asta a însemnat să facă și unele sacrificii. Nu de puține ori a luat copiii mici după ea fie la premiere de film, festivaluri de film sau chiar filmări în alte țări. Acum, când repetă într-un spațiu închis, la teatru, lucrurile s-au schimbat. Lia, care a crescut mult pe platourile de filmare, nu o mai însoțește pe mama lui, iar Vlad, fiul cel mare, vine la repetiții doar când sunt și alți copii prin preajmă.

”E destul de complicat cu Lia. Pe Vlad am început să-l mai iau pentru că este un pic mai mare și cred că el deja poate să respecte niște timpi de repetiții, dar cu Lia e complicat. Nu este nici atât de mică încât să stea în landou lângă mine sau la sânul meu la repetițiile de text, dar nici sufiecient de mare încât să mă asigur că dacă o las în teatru se descurcă și nu se lovește, nu cade. Vlad este deja la vârsta la care, mai ales dacă mai vin colegi cu copii, am încredere că este ok, că nu iese Doamne ferește în stradă sau să aibă idei din astea. Cu Lia încă nu îmi permit”, a mai completat Dana Rogoz pentru EGO.ro.

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *