Ce poţi face cu resturile de cozonac uscat, rămas după sărbătorile Pascale. Se spune că nimic nu se aruncă, totul se transformă. Această teorie se aplică și în cazul cozonacului uscat, rămas după încheierea sărbătorilor. Există câteva rețete delicioase, ușor de preparat cu doar câteva ingrediente la îndemâna oricui. Iată mai jos, rețete care te vor ajuta să refoloseşti resturile de cozonac.
Fie că este vorba despre Paște sau Crăciun, după sărbători se întâmplă să rămânem cu cozonaci neconsumați. Drept urmare, nu aruncați resturile, ci pregătiți câteva preparate cu care nu veți da greș. Ce poţi face cu resturile de cozonac uscat.
Ingrediente
În plus:
Mod de preparare:
Puneți brânza de vaci într-un castron încăpător. Adăugați ouăle întregi, smântâna, coaja rasă de lămâie, vanilia și sarea. Adăugați puțină sare. Lăsați brânza de vaci timp de 10 minute, pentru ca stafidele să se umfle. Între timp, spălați merele, păstrați coaja, scobiți-le și scoateți semințele, apoi le feliați.
Le puneți într-un castron și stropiți cu zeama stoarsă de la 1/2 de lămâie. Acest suc de lămâie are rol antioxidant și aduce și un gust plăcut acrișor. Lăsați cuptorul la încins la 170 C .
Alegeți o tavă, pe care o ungeți cu 50 g de unt moale și tapetați cu 50 g de zahăr. Așezați feliile de pâine sau cozonac. Le stropiți cu cu cca. 250 ml de lapte rece.
Desupra lor turnați toată crema de brânză de vaci cu smântână și stafide. De-asupra se pun feliile de măr. Băgați tava cu budinca cu mere la cuptorul preîncins la 170 C, care s-a copt timp 50 de minute.
Ingrediente
Mod de preparare
Tăiați cozonacul sau cornurile mărunt, ca niște crutoane. Topiți untul într-o tigaie și adăugați bucățile de cozonac, pentru a se rumeni.
Amestecați 5 gălbenușuri și 2 albușuri cu brânză, se adaugă vanilia și smântână. Păstrați 3 albușuri pentru bezea. Adăugați merișoarele și amestecați. La final, adăugați și bucățile de cozonac si se amesteca. Se tapetează un vas cu unt și cu pesmet și se pune compoziția în vas. Albușurile se bat spumă , iar când spuma e ferma se adaugă zahărul. Spuma, care trebuie să fie lucioasă, se așază peste compoziția din tavă și se nivelează ușor cu spatula. Budinca de cozonac cu brânză și bezea se coace 20 de minute la 180° C.