Ce puneau bunicile în apa cu care spălau geamurile. De asta le curățau perfect, fără urme

Află ce puneau bunicile în apa cu care spălau geamurile!
Ce puneau bunicile în apa cu care spălau geamurile. De asta le curățau perfect, fără urme

Ferestrele sunt extrem de greu de curățat. Oricât de mult le-am șterge, pe ele rămân urme sau pete care le strică aspectul. Cu toate acestea, există un truc simplu și ieftin care ne poate ajuta să le lăsăm strălucitoare și fără urmă de murdărie. Acesta este trucul bunicii pentru a lăsa geamurile imaculate și vei dori și tu să îl folosești imediat.

Trucul bunicii pentru ferestre fără pete

În bucătărie ai numeroase ingrediente care te pot ajuta la curățenie, dar oțetul alb se detașează de toate celelalte. Acest produs poate fi utilizat și pentru a curăța ferestrele.

În plus, el se remarcă prin capacitatea sa de a îndepărta grăsimea, de a dezinfecta, de a dezodoriza și de a lustrui suprafețele. De asemenea, este foarte ieftin și ușor de găsit în orice supermarket. Iar în cazul geamurilor, este incredibil modul în care le lasă strălucitoare și previne, de asemenea, zgârieturile.

Soluția minune care curăță ferestrele

Pentru a curăța ferestrele și a le face strălucitoare, ai nevoie de această soluție. Iată de ce ingrediente mai ai nevoie, în afară de oțet alb.

  • Un pahar de oțet alb
  • Un pahar de apă
  • Un strop de amoniac
  • Câteva picături de detergent de vase

Amoniacul este un alt produs care ajută la îndepărtarea murdăriei și a petelor de pe sticlă, deoarece are o mare putere degresantă și antiseptică.

Citește și Ce să pui în apa cu care speli geamurile din casă. Soluția banală și eficientă care te ajută să ai ferestre curate și strălucitoare!

Cum se prepară și utilizează această soluție

Amestecă oțetul alb cu apa și pune soluția obținută într-un recipient cu pulverizator. Ulterior, adaugă amoniacul și detergentul de vase și agită bine recipientul pentru a amesteca toate ingredientele.

Pulverizează soluția pe geam și freacă cu o cârpă moale sau o cârpă din microfibre, apoi șterge cu o altă cârpă uscată sau cu un ziar pentru a îndepărta umezeala și luciul.

Acesta este un truc excelent și eficient pentru a-ți curăța ferestrele, dar dacă dorești să eviți zgârieturile, utilizează și un amestec din oțet alb și apă caldă. Acesta va crea un fel de peliculă protectoare pe geam care va împiedica zgârieturile, dar și, mai ales, murdăria.

Procedând astfel, vei putea curăța geamurile rapid, ușor și economic, fără a fi nevoie să utilizezi produse chimice care îți pot afecta sănătatea. În plus, ferestrele tale vor fi impecabile și fără nicio urmă de pete.

Citește și Cum cureți geamurile din casă ca să arate impecabil. Cele 2 ingrediente banale care fac o treabă excelentă, elimină petele imediat!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *