Ce să adaugi în aluatul de cozonaci pentru a crește mari și pufoși. Așa ies mai buni ca la cofetărie

Ce să adaugi în aluatul de cozonaci pentru a crește mari și pufoși. Așa ies mai buni ca la cofetărie

Cozonacul este, fără dar și poate, vedeta de pe masa de sărbători. Acest desert pufos și delicios este nelipist din lista de bucate a gospodinelor pentru Crăciun și Revelion, iar fiecare dintre ele are propria rețetă cu care se poate mândri. Cu toate acestea, există un secret care face ca acest preparat să fie cu adevărat special. Iată ce trebuie să adaugi în aluatul de cozonaci pentru a crește mari și pufoși.

Ce să adaugi în aluatul de cozonaci pentru a crește mari și pufoși

Conzonacul nu este un preparat ușor de făcut. Necesită pricepere și multă răbdare. Dar pentru a te putea lăuda cu cozonaci cu adevărat spectaculoși, atât din punct de vedere al gustului, cât și al texturii și formei, este necesar să cunoști anumite secrete.

Roxana Blenche, fosta concurentă a emisiunii Chefi la cuțite, vine în ajutorul gospodinelor și le prezintă o rețetă delicioasă de cozonaci ungurești cu mac. Iubitorii acestui desert trebuie să îl încerce. Vedeta a dezvăluit ce trebuie să adaugi pentru a obține un aluat moale și fraged, pentru a obține cozonaci la fel ca în cofetării.

Citește și: Ce trebuie să faci pentru ca aluatul de cozonac să crească de două ori mai repede. Așa nici nu se lipește

Pentru început, iată care sunt ingredientele necesare:

  • 200 grame de unt
  • 200 de grame de untură de porc
  • 150 grame zahăr
  • 120 ml lapte
  • 150 grame de smântână
  • 1 kilogram de făină
  • 10 grame de drojdie
  • 4 gălbenușuri
  • 10 grame de zahăr
  • 10 ml esență de vanilie

De asemenea, ingredientele pentru umplutură sunt următoarele:

  • 200 grame de zahăr
  • 500 grame de mac măcinat
  • 200 ml lapte
  • 10 ml esență de vanilie
  • coaja de la o lămâie și de la o portocală

Mod de preparare

Primul pas: se adaugă laptele călduț, zahărul, drojdia și gălbenușurile și se amestecă cu grijă. Lasă drojdia să acționeze. Într-un bol separat, încăpător, adaugă făina, zahărul și sarea și amestecă totul. În același bol, pune untul la temperatura camerei și untura, apoi amestecă până când se omogenizează totul.

Citește și: De ce crapă cozonacii la copt. Greșeala pe care o fac multe gospodine, de asta nu cresc mari și pufoși

Se adaugă amestecul de lapte și drojdie pregătit anterior și se pune esența de vanilie. Frământă aluatul rezultat, adaugă smântâna și frământă până când se formează un aluat elastic și lucios. Pune totul la frigider și lasă la rece preț de o oră.

Cât timp aluatul este la frigider, poți prepara umplutura. Amestecă zahărul, macul, coaja de la lămâie, coaja de la portocală, laptele și esența de vanilie. Pune totul într-o tigaie, pe foc, și amestecă până când scade lichidul.

După ce a crescut suficient aluatul, se adugă făina și se întinde bine până când se formează un dreptunghi. Se adaugă amestecul de mac și se întinde pe toată suprafața, apoi se rulează. Se înțeapă cu scobitori și se unge cu gălbenuș de ou. Aluatul trebuie uns cu gălbenuș de două ori, la zece minute distanță. Apoi se bagă la cuptor timp de 45 de minute, la 180 de grade.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *