Ce să faci dacă chiuveta din bucătărie miroase urât. Acest remediu e la îndemâna oricui, rezolvă problema instant

Ce să faci dacă chiuveta din bucătărie miroase urât. Acest remediu e la îndemâna oricui, rezolvă problema instant

În multe locuințe, bucătăria reprezintă centrul vieții de familie, un loc în care toți membrii se adună și petrec timp împreună. De aceea, este esențial să te simți confortabil în acest spațiu.

Bucătăria este locul unde se gătește și unde familia se strânge pentru a lua masă împreună, iar după masă, o activitate obișnuită este spălarea vaselor, dar ce te faci atunci când observi că chiuveta ta miroase urât? Citește articolul și află răspunsul, dar și o soluție pentru acesta problemă.

De ce miroase chiuveta urât

Mirosurile neplăcute din chiuvetă sunt o problemă comună în multe gospodării și pot avea mai multe cauze. Este important să înțelegem de ce chiuveta poate emana mirosuri neplăcute pentru a putea lua măsuri ca să le eliminăm.

Cea mai frecvența cauză este reprezentată de resturile de mâncare. Este posibil să spui că tu ai o mașină de spălat vase și nu utilizezi chiuveta din bucătărie în acest scop, dar nu cumva înainte de a pune vasele în mașină le clătești?

Citește și: Cel mai ușor și eficient truc pentru a curăța chiuveta din baie. Va arăta impecabil, de ce ingrediente banale ai nevoie

Cum scapi de mirosul urât din chiuvetă

Dacă în bucătărie observați un miros neplăcut și nu știți de unde provine, este posibil să apară chiar din cauza chiuvetei. În primul rând, este posibil ca o scurgere să fie defectă sau să aibă o problemă care permite gazelor de canalizare să pătrundă în locuință.

În al doilea rând, și acest lucru este mai probabil, mirosurile din bucătărie pot depinde de ceea ce aruncați în chiuvetă dvs. din bucătărie.

Vezi și: 8 lucruri pe care să nu le arunci niciodată pe scurgerea de la chiuvetă. Pot provoca un blocaj

Deșeurile și resturile de alimente care ajung în chiuvetă și apoi în scurgere în timpul spălării vaselor se pot acumula pe pereții conductei de scurgere, iar acest lucru duce la formarea bacteriilor și a reziduurilor care pot cauza mirosuri neplăcute.

Cum curățați scurgerea din bucătărie

Folosirea apei de gură în chiuveta bucătăriei poate fi o soluție interesantă pentru a combate mirosurile neplăcute și bacteriile acumulate în conducta de scurgere. Astfel, vă recomandăm să urmați pașii următori:

Te poate interesa și: La ce folosește, de fapt, a doua gaură de la chiuvetă. Rolul secret pe care îl are

  1. Curățați chiuvetă cu atenție pentru a elimina resturile alimentare și depunerile existente.
  2. Focusați-vă asupra conductei de scurgere a chiuvetei.
  3. Luați apa de gură din baie și turnați un capac în canalul chiuvetei. Apa de gură este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene, care pot ajuta la eliminarea bacteriilor din conducta de scurgere și, implicit, la neutralizarea mirosurilor neplăcute.
  4. Lăsați apa de gură să acționeze timp de aproximativ jumătate de oră.
  5. După acest interval de timp, deschideți robinetul de apă fierbinte și clătiți bine conducta de scurgere a chiuvetei cu apă.
  6. Repetați acest proces cu regularitate, deoarece ajută la spălarea și eliminarea bacteriilor și a reziduurilor care pot cauza mirosurile neplăcute.
Urmăriți EGO.ro și pe
Radu Ștefan Bănică VREA la Eurovision?!
7 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *