Ce să presari peste piure imediat ce îl iei de pe foc. Ingredientul care îi schimbă total gustul, iese savuros așa

Va avea o aromă deosebită

Scris de: Daoud Andra

17 Jun. 2023

Ce să presari peste piure imediat ce îl iei de pe foc. Ingredientul care îi schimbă total gustul, iese savuros așa

Piureul de cartofi reprezintă unul dintre cele simple și mai populare preparate din bucătărie. Se face rapid, din câteva ingrediente și se poate servi pe post de garnitură alături de orice tip de carne sau chiar pește. Pentru a ieși ca la carte, trebuie să ții cont de câteva trucuri. Iată ce să presari peste piure, când este fierbinte, pentru o aromă deosebită.

Ingredientul care schimbă tot: ce să presari peste piure când îl iei de pe foc

Se spune că preparatele cele mai simple din bucătărie sunt, uneori, cel mai greu de făcut. Esti și cazul banalului piure de cartofi care, în funcție de cum este preparat, poate avea un gust fad sau, dimpotrivă, un gust extraordinar. Un piure de cartofi perfect trebuie să fie dens, cremos și să se simtă aroma de lapte și unt din compoziție.

Citește și: Când se pune sare în piure, de fapt. Multe gospodine greșesc, îi strică tot gustul

Pentru un gust și mai savuros, poți adăuga puțină brânză de oaie sau parmezan ras atunci când prepari piureul. Secretul este să presari aceste ingrediente peste cartofii fierți, imediat după ce i-ai luat de pe foc și ai scurs apa în care au fiert. În acest fel, brânza sau parmezanul se vor topi imediat și se vor omogeniza foarte bine cu cartofii.

Pasează cartofii peste care ai adăugat parmezan sau brânză rasă, cu ajutorul unui instrument special pentru piure. Adaugă o linguriță de unt, sare și piper după gust și lapte, până când piureul ajunge la consistența dorită. Pentru o savoare aparte, poți pune un vârf de linguriță de nucșoară în compoziție.

Citește și: Greșeala care strică piureul de cartofi. Îi distruge tot gustul și nu iese cremos

Ce să presari peste piure imediat ce îl iei de pe foc. Ingredientul care îi schimbă total gustul, iese savuros așa
Parmezanul ras dă o aromă aparte piureului

De ce să nu faci piureul cu mixerul

Un alt ingredient care potențează gustul piureului de cartofi este muștarul. Dacă adaugi o linguriță de muștar la final și amesteci, piureul va avea o aromă deosebită, care îi va cuceri pe toți din familie.

Pentru a obține un piure cremos și fin, poți folosi o ustensilă de bucătărie specială, care zdrobește foarte bine cartofii. Arată precum un clește de stors usturoiul și funcționează după același principiu, doar că este de dimensiuni mult mai mari. În acest fel, te asiguri că nu rămân bucățele de cartofi nemărunțite.

Citește și: Cum să faci piure de cartofi la microunde. Trucul simplu și rapid dezvăluit de un celebru bucătar

Nu utiliza niciodată mixerul, blenderul sau robotul de bucătărie pentru a face piureul, pentru că riști ca acesta să capete o consistență gumată și să nu mai fie bun. Amidonul din cartofi devine elastic atunci când folosești aceste instrumente, iar piureul va fi, la rândul lui, gumat.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8 40 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *