Cum să faci piure de cartofi la microunde. Trucul simplu și rapid dezvăluit de un celebru bucătar

Rețeta este extrem de simplă și rapid de preparat
Cum să faci piure de cartofi la microunde. Trucul simplu și rapid dezvăluit de un celebru bucătar

Deși cuptorul cu microunde este folosit în special pentru a încălzi mâncarea, acest aparat poate fi utilizat și atunci când vrem să gătim ceva. Un bun exemplu este piureul de cartofi. Cu ajutorul acestui truc dezvăluit de un celebru bucătar, piureul tau va fi gata imediat.

Cum să faci piure de cartofi la microunde

Piureul de cartofi este una dintre acele rețete pe care o știi de-o viață, economică, pe placul tuturor – adulți sau copii – ușor de preparat și care poate însoți orice fel de mâncare din carne, pește sau legume.

Ca în cazul tuturor rețetelor, există diferite versiuni ale piureului de cartofi. Însă dacă nu îl prepari așa cum trebuie, este foarte posibil să obții un piure fad, cu o textură foarte tare.

Chef Dave Chang, fondatorul grupului de restaurante Momofuku, cu un restaurant cotat Michelin și care, în 2010, a intrat pe lista celor mai influente 100 de persoane din revista Time, alături de personalități precum Barack Obama, Steve Jobs și Prince, a dezvăluit modul corect nu doar de a face piure de cartofi, ci și de a-l prepara la microunde.

Citește și: „Rețeta de piure care te va cuceri. Pune acest ingredient și gustul său va fi unul senzațional. Numai așa îl vei prepara

Condimente speciale pentru piureul de cartofi

Bucătarul și-a împărtășit rețeta pe Instagram, unde arată modul simplu de a pregăti acest fel de mâncare în mai puțin de 10 minute. Chang decojește și taie cartofii cruzi în bucăți de mărime medie, îi condimentează și apoi îi încălzește în cuptorul cu microunde, într-un recipient acoperit, timp de opt minute.

După ce a scos cartofii de la cuptorul cu microunde, el adaugă câteva linguri de unt și un strop de lapte, iar apoi îi pasează.

„Mă îndoiesc că există o rețetă mai bună sau mai rapidă de piure de cartofi făcut în casă”, spune bucătarul.

Pentru o notă personală și mai savuroasă, Chang condimentează cu un amestec de sare kosher, tamari, usturoi, alge marine și pudră de ciuperci.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Dave Chang (@davidchang)

Citește și: Greșeala de evitat când faci piure de cartofi. Așa nu va ieși delicios, aceste mici detalii fac diferența la gust

Rețetă franțuzească de piure. Ingredientul special folosit de bucătari

La bază, piureul este una dintre cele mai simple și ieftine granituri. Nu trebuie să folosești decât cartofi, apă, sare, unt și lapte. Totuși, pentru a da o savoare deosebită preparatului, bucătarii frnacezi recomandă să adaugi pe listă un ingredient special: brânza.

Poți alege fie o brânză tare, precum parmezan sau pecorino, care se dă pe răzătoare, fie una cremoasă, precum gorgonzola, brie sau roquefort.

Ingrediente:

  • 5-6 cartofi medii
  • 1 cană lapte integral
  • 50 g unt
  • 100 g brânză la alegere
  • sare

Mod de preparare

Cartofii spălați și curățați se taie și se pun la fiert în apă cu sare. Separat, se încălzește laptele până la punctul de fierbere. După ce au fiert cartofii, scurge apa și pasează-i. Adaugă peste cartofii pasați untul și laptele fierbinte și omogenizează totul.

Se adaugă brânza mărunțită și se amestecă foarte bine până când se integrează în piure. Opțional, poți pune peste piure piper proaspăt măcinat și 2 lingurițe de ulei de trufe, atunci când îl servești, pentru o aromă deosebită.

Poftă bună!

Citește și: „Ce să pui în piure în loc de lapte sau unt. Iese pufos și gustos așa

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *