Greșeala de evitat când faci piure de cartofi. Așa nu va ieși delicios, aceste mici detalii fac diferența la gust

Sfaturi utile pentru un piure pufos și gustos
Greșeala de evitat când faci piure de cartofi. Așa nu va ieși delicios, aceste mici detalii fac diferența la gust

Piureul reprezintă una dintre cele mai gătite garnituri atât în bucătăriile gospodinelor, cât și în restaurante. Este un fel de mâncare care se potrivește cu multiple tipuri de fripturi sau alte mâncăruri. Îți spunem mai jos care este greșeala de evitat când faci piure de cartofi. Există câteva detalii care fac diferența în ceea ce privește gustul preparatului final.

Greșeala de evitat când faci piure de cartofi

Există o listă cu cele mai frecvente greșeli pe care le poți face atunci când prepari piure de cartofi. Dacă sunt evitate, cu siguranță va ieși o garnitură excelentă, perfectă pentru a fi așezată lângă friptură sau altceva, în funcție de preferințe.

  • Nu este folosit soiul de cartofi potrivit pentru piure. Există trei tipuri de cartofi: pentru fiert, pentru prăjit și pentru ambele situații. Atunci când pregătim piure este important să alegem soiul pentru fiert sau cel care se potrivește pentru ambele situații. Astfel cartofii se vor sfărâma ușor și vor avea consistența dorită.
  • Cartofii nu sunt tăiați în bucăți relativ egale. Pentru a fierbe uniform este bine să tai cartofii în bucăți relativ egale. Altfel vei descoperi bucăți de cartofi nefierți, iar piureul nu va fi deloc gustos așa.
  • Lăsăm prea mult cartofii la fiert. Atunci când sunt fierți prea mult timp rezultatul final nu va fi deloc gustos. Va avea o textură lipicioasă.
  • Nu pasăm cartofii manual. De multe ori suntem tentați să folosim mixerul sau un blender vertical pentru piure, însă acest lucru va face ca piureul să aibă o consistență lipicioasă, în loc să fie pufos.
  • Unt sau smântână rece. Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei înainte de a fi adăugate în piure. Acest lucru ajută la absorbirea lor rapidă de către cartofii fierbinți și te scutește din a mai amesteca foarte mult până va fi gata.
  • Nu folosim destul unt. Potrivit chef-ului Joel Robuchon în rețeta de piure raportul cartof-unt este de 2 la 1. Mai precis, pentru fiecare 450 de grame de cartofi se adaugă 225 de grame de unt. În ciuda cantității mari de unt, piureul nu lasă senzația de gras.
  • Nu adăugăm suficientă sare. Gustul final al piureului este dat de sare. Gustă de mai multe ori până când gustul este perfect.
  • Piureul nu se reîncălzește. Dacă totuși vrei să faci acest lucru ia în calcul să mai adaugi puțin smântână sau unt în timp ce se află pe foc. De asemenea, piureul mai poate fi reîncălzit la bain marie pentru a evita să  se lipească de fundul cratiței.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *