Ce să torni peste hainele pătate cu cerneală ca să le cureți instant. Truc genial pentru părinți

Truc genial recomandat de gospodinele desăvârșite!
Ce să torni peste hainele pătate cu cerneală ca să le cureți instant. Truc genial pentru părinți

Ai uitat un stilou în buzunar sau copilul tău a venit de la școală cu pete de cerneală pe noul său tricou minunat? Nu te îngrijora, fiindcă există un truc genial ce te pot ajuta să salvezi hainele pătate de cerneală. Iată cum trebuie să procedezi. Așa rufele tale vor arăta ca noi!

Cum să elimini petele de cerneală de pe hainele colorate

Ți-ai pătat cu cerneală bluza preferată? Nu te enerva! Poți îndepărta cu ușurință pata, fără a afecta țesătura, urmând această metodă. Pulverizează puțin fixativ de păr pe pată, apoi tamponează cu o cârpă curată pentru a absorbi excesul.

Repetă operațiunea până când pata dispare complet de pe haină. Poți, de asemenea, să îndepărtezi cerneala de pe hainele colorate folosind suc de lămâie. Pune puțină zeamă pe pată și tamponează ușor. Tot ce mai rămâne de făcut este să clătești haina și să o speli la mașină.

Laptele este, de asemenea, deosebit de bun. Acest produs este capabil să elimine cu ușurință petele enervante de cerneală. Pentru a pune în aplicare acest truc, încălzește puțin lapte și înmoaie o cârpă curată în el. Apoi, tamponează pata și introdu haina în mașina de spălat și spal-o, așa cum faci de obicei.

Cum să scoți petele de cerneală din hainele albe

Dacă haina pe care ai pătat-o cu cerneală este albă, toarnă o picătură de înălbitor în puțină apă și înmoaie o cârpă în acest amestec. Ulterior, tamponează pata ușor.

Mai departe, clătește bine haina și spal-o la mașină. Desigur, această soluție nu este potrivită pentru hainele colorate, deoarece înălbitorul ar deteriora ireversibil culorile.

Te-ar mai putea interesa și Cum cureți petele galbene de la subraț. Ce trebuie să aplici de fapt pe haine pentru rezultate excepționale!

Cum să elimini petele de cerneală de pe hainele delicate

După cum sugerează și numele, țesăturile delicate trebuie tratate cu cea mai mare grijă. Dacă ți-a picat cerneală pe o haină de mătase sau de catifea, cel mai bine este să îndepărtezi pata folosind glicerină.

Începe prin a umezi o cârpă curată, apoi adaugă puțină glicerină. Ulterior, freacă pata foarte ușor. Apoi spală haina, urmând întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă.

Te-ar mai putea interesa și Ce să adaugi în apa cu care speli hainele albe pentru a scăpa de petele dificile. Cele mai simple și eficiente trucuri, îți vor fi de mare ajutor!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *