Ce se întâmplă de fapt dacă pui oțet în mașina de spălat. Trucul uimitor

Află totul despre beneficiile utilizării oțetului în mașina de spălat.
Ce se întâmplă de fapt dacă pui oțet în mașina de spălat. Trucul uimitor

Oțetul are foarte multe beneficii dacă este pus în mașina de spălat. Oțetul este o soluție de curățare naturală, care este economică, dar totodată biodegradabilă. De aceea, este fără îndoială una dintre cele mai bune alternative la detergenții comerciali de rufe.

Oțetul are o serie de beneficii, atât ca aliment, cât și ca ajutor de curățare. Datorită ingredientelor sale, funcționează prin slăbirea sărurilor de zinc sau a clorurii de aluminiu. Asta înseamnă că ține la distanță murdăria de îmbrăcăminte și în plus, are proprietăți antibacteriene.

Ce se întâmplă de fapt dacă pui oțet în mașina de spălat

Odată pus în mașina de spălat, poate să ofere o mulțime de beneficii. Spălarea hainelor cu oțet poate să lase curate și nici nu vor mirosi a oțet. În plus, acest produs este relativ ieftin și ecologic.

Curăță hainele fără substanțe chimice dure

Oțetul poate să curețe foarte bine hainele fără a folosi substanțe chimice dure. Pentru a curăța hainele cu oțet, pune o cantitate de 1/2 cană de oțet alb distilat în compartimentul pentru detergent al mașinii de spălat. Nu este necesar să adaugi alți detergenți. Oțetul nici nu pătează hainele, dar este acid. De aceea, este recomandat să nu fie turnat direct pe haine fără a-l dilua mai întâi. Dacă nu ai un compartiment pentru detergent de rufe în mașina de spălat, amestecă 1/2 cană de oțet cu o cană de apă înainte de a-l pune pe haine.

Pentru că este hipoalergenic, oțetul poate fi o modalitate excelentă de a evita utilizarea substanțelor chimice dure. Dacă ai pielea sensibilă, anumiți detergenți. Aceștia pot irita pielea și pot provoca o erupție alergică numită dermatită de contact. Dacă ești alergică la detergenții de spălat, oțetul ar putea fi un bun înlocuitor.

Oțetul este sigur pentru mediu

Oțetul este, de asemenea, prietenos cu pământul. Cercetările arată că substanțele chimice dure din anumiți detergenți de rufe sunt dăunătoare mediului. Când utilizezi doar oțet și alți detergenți siguri pentru mediu, poți fi sigură că vei proteja fauna sălbatică sau plantele. Astfel, apa de la mașina de spălat poate fi adăugată pe gazon și nu vă va dăuna plantelor sau animalelor.

În plus, prin folosirea oțetului, poți evita acumularea de săpun. Aceasta poate duce la apariția unor dungi albastre sau albe pe haine. De asemenea, hainele albe se pot îngălbeni mai repede. Pentru a elimina acumularea de săpun de pe haine, înmoaie hainele într-o soluție de o cană de oțet la un pahar de apă înainte de a le spăla în mașină.

Este un înălbitor natural

O altă utilizare importantă a oțetului este pentru îndepărtarea petelor. Oțetul acționează ca un înălbitor natural, așa că poate fi folosit pentru a îndepărta petele de pe haine. Ca și în cazul acumulării de săpun, murdăria și particulele de alimente se pot desface atunci când intră în contact cu oțetul. Diluează o cană de oțet cu un pahar mic de apă. Pătrunde petele turnând soluția direct pe pată sau aplic-o pată cu o cârpă curată. Apoi, spală hainele ca de obicei. Oțetul poate face hainele mai albe și mai strălucitoare.

Neutralizează mirosurile

Otetul poate să neutralizeze mirosurile, lăsând hainele să miroasă curat. Poate reduce mirosul de fum, al animale de companie sau mirosul de transpirație. Adaugă o cantitate de 1/2 până la 1 cană de oțet în rufe pentru a dezodoriza hainele urât mirositoare. Așa cum am menționat anterior, oțetul nu va lăsa niciun miros pe haine, dar poți adăuga câteva picături de uleiuri esențiale dacă vrei ca hainele să fie parfumate.

Citește și amestecul ieftin care te scapă pentru totdeauna de mirosul neplăcut al pantofilor. Trucul pe care trebuie să îl știi

 

9.9 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.