Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci șorici de porc. Efecte nebănuite

Câte calorii are șoriciul, de fapt

Scris de: Daoud Andra

23 Dec. 2022

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci șorici de porc. Efecte nebănuite

Șoriciul de porc se numără printre delicatesele cu care ne delectăm de Sărbători. Acesta este nelipsit de pe masa de Crăciun și se servește fie ca gustare, fie ca antreu, alături de alte preparate tradiționale. Cât de tare îngrașă, de fapt, și ce se întâmplă în corpul tău când mănânci șorici de porc.

Ce trebuie să știi despre șoriciul de porc

Sărbătorile de iarnă sunt sinonime cu preparatele tradiționale din carne de porc. Șoriciul este unul dintre acestea și nu lipsește de pe platourile cu aperitive de pe mesele festive. Pe cât de gustos, pe atât de neprietenos cu silueta este. La fel ca majoritatea preparatelor din carne de porc, șoriciul vine cu un aport caloric mare, motiv pentru care ar trebui să fie consumat cu moderație.

Citește și: De ce se taie porcul de Ignat. Cele mai cunoscute obiceiuri și superstiții din popor

100 de grame de șorici sunt echivalente cu: 563 de calorii, 35 g de grăsimi, 63 g proteine, 3 g sodiu și 80 mg potasiu. Șoriciul este, așadar, o sursă importantă de grăsimi și proteine și poate fi consumat ca gustare, alături de legume proaspete, însă nu în cantitate mare.

Pentru a reduce din numărul de calorii, este recomandat ca, atunci când mănânci șorici, să răzuiești excesul de grăsime cu lama unui cuțit. În acest fel, te poți bucura de o cantitate mai mare de șorici, dar cu mai puțină grăsime.

Ce se intampla in corpul tau cand mananci sorici de porc 1
Șoriciul poate fi o gustare sățioasă dacă este consumat cu moderație

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci șorici de porc

Chiar dacă vine la pechet cu multe calorii, șoriciul are și beneficii pentru organism. O cantitate moderată este suficient de sățioasă pentru a ține de foame până la următoarea masă, datorită proteinelor. În plus, șoriciul conține grăsimi nesaturate, care sunt benefice pentru organism.

Citește și: Greșeala majoră de evitat când faci friptură de porc. Îi strică tot gustul, nu va ieși suculentă

Faptul că nu conține carbohidrați îl face să fie perfect și pentru cei care suferă de diabet sau care urmează un regim alimentar bazat pe proteine și grăsimi. Fiind, practic, piele de porc, adică țesut conjunctiv, șoriciul este foarte bogat în colagen. Acesta este benefic pentru piele, dar și pentru oase și articulații.

Cu toate că, în general, o cantitate moderată de șorici poate fi consumată în siguranță în perioada Sărbătorilor, există și persoane care nu ar trebui să îl consume deloc. Cei care au un nivel ridicat al colesterolului sau sunt hipertensivi ar trebui să îl evite. De asemenea, persoanele cu probleme biliare sau pancreatice nu ar trebui să îl consume, fiind un aliment care se digeră și se metabolizează greu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan, mărturisiri despre relația cu Victor Cornea
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *