Ce tendințe din anii ’90 putem reinterpreta și în zilele noastre. Claudia Preduca, make-up artist: “Sclipiciul de corp este extrem de folosit” EXCLUSIV

Claudia Preduca: „Tendința mea preferată e glittery eyeshadow”
Ce tendințe din anii ’90 putem reinterpreta și în zilele noastre. Claudia Preduca, make-up artist: “Sclipiciul de corp este extrem de folosit” EXCLUSIV

Nu este de mirare că anii ’90 au avut un mare impact asupra stilului pe care îl avem în zilele noastre. Numeroase look-uri au fost reinterpretate, aducând în față câteva tendințe pe care le abordau supermodelele sau vedetele respectivei perioade. Claudia Preduca, make-up artist, ne-a explicat, în exclusivitate pentru Ego.ro, ce a rămas în trend și de ce putem să ne folosim în continuare.

Claudia Preduca, make-up artist: “Sunt o mare fană a fardului cu sclipici”

Există multe tendințe care ne-au rămas în minte din anii ’90, chiar dacă tehnicile s-au schimbat de-a lungul timpului, dezvăluind look-uri mult mai elaborate. Claudia Preduca, make-up artist, ne-a vorbit despre produsele pe care putem să le încercăm și acum, explicând cum ar putea să fie acestea integrate.

Claudia, anii ’90 au avut un mare impact asupra look-urilor de machiaj. Care este tendința ta preferată de pe atunci și cum o integrezi în zilele noastre?

Claudia Preduca: Tendința mea preferată de atunci, cu siguranță e “glittery eyeshadow” sunt o mare fană a fardului cu sclipici. De asemenea, este încă în tendință și în zilele noastre. O integrăm super ușor în diferite stiluri de machiaj.

Citește și: Machiajul cu care nu vei da greș niciodată. Claudia Preduca, make-up artist, despre cele 2 produse care nu trebuie să-ți lipsească EXCLUSIV

Știu că fardul de ochi albastru era la mare căutare pe atunci. Cum s-au schimbat look-urile în care integrăm această nuanță acum, față de ce se purta atunci?

Claudia Preduca: Spre deosebire de atunci, acum când vrem să folosim o culoare puternică la ochi, optăm pentru ceva natural la buze.

Cum ne raportăm la sprâncenele subțiri? Se mai poartă sau toată lumea le preferă pe cele mai stufoase? Cum le stilizăm dacă le avem mai subțiri?

Claudia Preduca: Din câte am observat, lumea preferă sprâncenele stufoase acum pentru că putem să le stilizăm cu tehnica “soap brows”. Pentru sprâncenele mai subțiri, nu putem aplica această tehnică, așa că ne rezumăm la a folosi un fard sau o orps pentru a le stiliza.

claudia preduca makeup artist
Claudia Preduca, make-up artist

Mai integrăm slipiciul pentru corp sau față în look-urile noastre? Cum ne folosim, de fapt, de acesta într-un mod corect?

Claudia Preduca: Da, cu siguranță, sclipiciul de corp este extrem de folosit în zilele noastre. Nu este greu să îl folosim, pur și simplu avem nevoie de un lluminator de corp lichid/fard, pe care îl aplicăm în cantitatea dorită.

Pe atunci se purta un aspect mat al tenului. Ce părere ai despre acest lucru? Ne mai întoarcem la această tendință sau ne bazăm doar pe glowy skin în prezent?

Claudia Preduca: Depinde ce tip de ten avem, asta nu consider că ține de tendințe. Pe un ten gras niciodată nu va rezista “glowy skin” și invers. Trebuie să adaptăm machiajul la tipul ostrum de ten.

Citește și: Noua tendință în materie de machiaj: roz! Claudia Preduca, make-up artist: “Există persoane care sunt adepte ale buzelor colorate” EXCLUSIV

De asemenea, rujurile erau lucioase, metalice. Ne mai folosim de acestea și în 2022? Cum putem să le folosim în timp ce ne asigurăm că rezistă pe toată durata unui eveniment?

Claudia Preduca: De obicei, aceste rujuri metalice sunt fabricate să fie mult mai rezistente decât rujurile “normale”, așa că nu trebuie să facem nimic în plus.

Exista o tehnică asupra genelor, numită „spider lashes”. Cum o obținem ice părere ai despre aceasta? Cum o putem integra într-un look?

Claudia Preduca: Se obține foarte ușor, aplicăm mai multe straturi de mascara decât am aplica în mod normal. Aceasta tehnică o consider potrivită pentru machiajele de tip editorial, nicidecum pentru un machiaj de zi cu zi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *