Ce trebuie să faci dacă ți-ai rupt unghiile. 4 trucuri practice și eficiente pentru a-ți repara manichiura

Iată cum îți repari unghiile rupte!
Ce trebuie să faci dacă ți-ai rupt unghiile. 4 trucuri practice și eficiente pentru a-ți repara manichiura

Pentru femeile care își doresc să arate perfect, asta este o adevărată dramă. Și adevărul este că nu este deloc plăcut ca o unghie să se prindă sau să se rupă, fiindcă îți poate strica tot look-ul pe care îl aveai în minte. Totuși, nu-ți face griji, există câteva trucuri practice și eficiente pe care le poți face chiar acum. Iată care sunt acestea!

Cum să repari o unghie ruptă

În cazul în care ți s-a rupt unghia, trebuie să verifici amploarea rupturii și apoi să alegi soluția care ți se potrivește cel mai bine dintre cele pe care ți le prezentăm mai jos. Unghia ta va fi din nou așa cum era înainte!

  • Filează și taie unghiile

Dacă ruptura nu este adâncă, dar acoperă aproape întreaga unghie, sau dacă nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a repara problema, ceea ce poți face este să tai unghia deteriorată și să o șlefuiești astfel încât să fie scurtă, dar netedă și fără așchii. Apoi va trebui să faci același lucru cu restul unghiilor, astfel încât să se potrivească.

Poate că nu te-ai gândit să ai unghiile scurte, dar este mai bine decât să le ai de dimensiuni diferite. În plus, nu există nimic ce nu poate fi rezolvat cu o ojă bună, mai ales pentru a le da o notă de modernitate cât timp cresc la loc.

  • Folosește un lipici special pentru unghii

Șlefuiește puțin suprafața unghiei, doar atât cât să o faci cât mai netedă și mai uniformă posibil. Apoi, aplică unul sau două straturi de clei special pentru unghii, de preferință cu uscare rapidă. După ce este gata, vei vedea că fisura sau spațiul rămas în unghie a fost umplut, adică este acoperit și nu există riscul ca acesta să se prindă de haine.

Pentru a termina, aplică un strat de ojă transparentă pentru a o uniformiza. Nu este o soluție de foarte lungă durată, de fapt, s-ar putea să trebuiască să pui un pic de lipici în fiecare zi sau din două în două zile, dar cu siguranță va arăta bine, unghia ta va arăta ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic cu ea.

  • Trucul cu pliculețul de ceai

Sunt sigură că prietenul tău cel mai bun ți-a povestit despre ea sau ai văzut-o pe rețelele sociale. Este un truc super eficient pentru a repara o unghie ruptă. Tai o bucată mică dintr-o pungă de ceai și o pui pe unghia ruptă cu ajutorul unei pensule fine și a unui lipici special pentru unghii.

După ce lipiciul s-a uscat, șlefuiești unghia și pui ojă peste ea, astfel încât să nu se observe pliculețul de ceai. Ca și în cazul trucului anterior, nici acesta nu va dura foarte mult, dar cel puțin vei putea purta look-ul zilei fără nicio imperfecțiune.

Citește și Cum se pilesc, de fapt, unghiile. Greșeala pe care o fac numeroase persoane!

  • Folosește o unghie falsă

Dacă niciunul dintre trucurile de mai sus nu funcționează pentru tine sau dacă unghia este atât de ruptă încât nu prea mai poți face nimic pentru ea, atunci ceea ce poți face este să aplici unghii false.

Le poți pune doar pe degetul cu unghia ruptă, dar dacă vrei să arate bine, pune-le pe toate unghiile pentru ca manichiura ta să arate foarte bine. Odată ce unghia a crescut la loc, poți îndepărta vârfurile de unghii dacă dorești.

Citește și Trucul pentru creșterea rapidă a unghiilor. Ce trebuie să faci de fapt, metoda simplă de mare efect!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu mai apare Ramona Olaru la Neatza
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *